Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, audiat în dosarul Microsoft, a declarat in fata procurorilor DNA Mihaela Moraru-Iorga si Marius Catalin Vartic, că Vasile Blaga ar fi primit bani negri pe care i-ar fi dat „in mana” liderului PDL de atunci.

„Asteptarile liderilor politici ai PDL erau sa sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile si obligatiile cu acest scop au fost dispuse, ordonate chiar, la presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu, Gheorghe Stefan etc., iar asumarea de catre mine a acestor obligatii viza conditionarea pentru mentinerea in functia de ministru al comunicatiilor si societatii informationale„, a decalrat Gabriel Sandu.

Fostul ministru a oferit informatii privind campania pentru Primăria Capitalei a candidatului Vasile Blaga, spunând că i-a dat lui Blaga șpagă de 100.000 de lei și tricouri cu un cap de buldog în valoare de 150.000 euro

„In ceea ce priveste campania pentru Primaria Capitalei, candidat Vasile Blaga, campanie gestionata de Vasile Blaga si Alin Albu, am livrat urmatoarele produse: tricouri imprimate cu un cap de caine rasa buldog – Vasile Blaga – 78.000 bucati, in cuantum de 150.000 euro; 40.000 euro – esarfe 15.000 bucati, steaguri – 25.000 bucati, baloane si alte materiale electorale; 50.000 euro afisaj, executie tipografica, banere, mesuri (cele care se pun pe bloc) + panotaj (panouri care pun in intersectie); Alte materiale publicitare in valoare de 50.000 euro; suma de 100.000 lei (30.000 euro) bani cash platiti direct lui Vasile Blaga (dati in mana). Totalul cheltuielilor pe campanie, prezentate de mine, este de 320.000 euro in Bucuresti si alte judet”, a adăugat Sandu, citat de luju.ro.

Dezvăluirile lui Gabriel Sandu îi incriminează şi pe alţi lideri politici din PDL. Fostul ministru spune că i-a dat 300.000 de euro fostului premier Emil Boc, dar şi Robertei Anastase.

„Am finanţat PDL cu sume lunare, însumând circa 300.000 euro. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, prim-ministrul României„, se mai arată în referatul procurorilor.

Fostul ministru Gabriel Sandu susţine că a făcut plăţile respective pentru a fi păstrat în funcţia de ministru al Comunicaţiilor.

În ciuda faptului că declaraţiile de acum 8 luni ale lui Gabriel Sandu îl incriminează pe Vasile Blaga, procurorii DNA nu l-au chemat pe acesta la audieri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.