Profesorul Vasile Constantin Boghian candidează la funcția de primar al municipiului Suceava din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), acesta dorindu-și să schimbe la față municipiul reședință de județ. Astfel, Boghian are un proiect bine conturat care prevede modernizarea centrului Sucevei, în așa fel încât turiștii să vină, cu drag, iar tinerii suceveni să nu mai plece în alte orașe din țară sau în străinătate.

„Sunt Vasile Constantin Boghian, candidatul vostru la Primărie și Consiliu Local și vă îndemn să facem istorie pentru Suceava. Toți cei care dorim schimbarea să nu risipim voturile. Singura șansă este «Schimbarea la față» profundă și durabilă a Sucevei. Eu nu îmi doresc neapărat să ajung primar, dar altă cale nu este! Nu sunt și nu am fost om politic, sunt un om obișnuit ca și voi, nu am niciun fel de interese particulare, vreau doar să facem în sfârșit și împreună «Schimbarea la față a Sucevei». Acum este momentul! Să o facem! Viitorul este în mâna ta!”, a declarat candidatul AUR la Primăria Suceava, Vasile Constantin Boghian.

Candidatul a motivat că municipiul Suceava are nevoie de o schimbare, subliniind că și sucevenii s-au săturat să vadă zilnic același peisaj trist din vremea comunismului, iar pentru ca fosta capitală a Moldovei să revină la gloria anterioară este nevoie de o nouă viziune și de oameni care să își dorească schimbarea.

„De ce este nevoie de o «Schimbare la față» a Sucevei? Pentru ca Suceava să-și poată depăși condiția actuală printr-un salt uriaș înspre grupul orașelor atractive ale României cu o dezvoltare surprinzătoare, dar durabilă. Ca să vedem dacă sucevenii își doresc schimbarea am pus trecătorilor din Piața centrală 22 decembrie întrebarea: «Credeți că așa ar trebui să arate centrul unui oraș reședință de județ, fostă capitală a Moldovei în perioada ei de glorie și cel mai important oraș al Bucovinei în ultimii 80 de ani?» Iată câteva răspunsuri mai sugestive: «Parcă ne-am blocat în timp, prin anii ‘70, aceleași blocuri comuniste standard, care arată chiar mai rău ca atunci, pentru că sunt urâte și degradate», spun primii trecători. «Uitați-vă la această piață centrală din oraș, e plină de betoane și granit de proastă calitate, cu spațiu verde și copaci la minimum si mai are și niște construcții ciudate care parcă sunt niște cavouri», spun mai ales doamnele, între care și o arhitectă. «Suceava a ajuns un oraș cu o economie cam subțire, fabricile comuniste au dispărut, cele noi sunt mici, puține, si nu prea relevante, predomină mall-urile, comerțul. Relativa prosperitate a unei părți din populația orașului nostru e dată de banii celor ce lucrează în străinătate care azi sunt, dar mâine cine știe? Suceava are nevoie de o economie mai solidă, mai sigură», spune un fost inginer dintr-o fostă fabrică actualmente dispărută”, a explicat candidatul AUR.

Vasile Constantin Boghian a subliniat că Suceava trebuie să ia exemplu de la orașele dezvoltate din România și să creeze toate condițiile pentru ca investitorii să aleagă această zonă pentru afacerile lor și, de asemenea, să creeze un mediu prietenos pentru turiști și pentru suceveni.

„E clar că Suceava are nevoie de o «Schimbare la față» mai complexă ca să devină un oraș atractiv al României precum Sibiu sau Oradea. Acestea au atras sute de milioane de euro de la U.E. în primul rând pentru refacerea centrului, care este emblema fiecărui oraș. Fără o imagine atractivă e greu să aduci investitori români sau străini, mai ales tinerii pleacă, viitorii studenți, cei mai buni dintre ei, pleacă din Suceava îndeosebi la Cluj, București sau străinătate. O renumită firmă de arhitectură din Suceava sprijină acest plan și a făcut deja primele schițe arhitecturale pentru schimbarea fațadelor blocurilor comuniste din centru”, a explicat Vasile Constantin Boghian.

Candidatul AUR la Primăria Suceava propune ca, după alegerile din 27 septembrie, să facă un parteneriat serios cu Camera de Comerț Româno-Americană de la New York, astfel încât în municipiul reședință de județ să vină investitori americani și, de asemenea, să crească exporturile spre SUA.

„La momentul potrivit vom organiza un concurs unde cele mai bune si mai spectaculoase planuri arhitecturale vor fi supuse votului cetățenilor orașului. «Curtea Domnească» va fi refăcută aproape complet ca să devină principalul punct de atracție turistic. Pentru că economia Sucevei duce lipsă de perspective vom colabora strâns, pe baza unor relații personale mai vechi, cu Camera de Comerț Româno-Americană de la New York. Vom atrage oameni de afaceri americani la Suceava pentru investiții serioase, dar și pentru a crește exporturile din Suceava spre Statele Unite”, a subliniat Vasile Constantin Boghian.

Pe de altă parte, acesta a adăugat că va oferi facilități pentru dezvoltarea industriei alimentare pe profil „bio”, pentru înființarea de noi firme de IT sau chiar relocarea celor prea multe din Cluj către Suceava, care va deveni într-un timp relativ scurt aproape la fel de atractivă precum Clujul. Un alt obiectiv pe care îl are în vedere candidatul Alianței pentru Unirea Românilor este acela ca invențiile studenților și profesorilor de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care este pe locul I în România în domeniu, să fie valorificate și în practică, în producție, în Suceava, nu în alte orașe sau în străinătate.

„Se vor crea noi locuri de muncă, mulți tineri nu vor mai pleca, alții se vor întoarce, viitorii studenți de valoare vor avea motive să rămână într-un oraș atractiv cum va fi Suceava renăscută. Totodată, vom continua lucrurile bune făcute de administrațiile anterioare și vom colabora dacă va fi cazul cu oricine dorește sincer «schimbarea la față» a Sucevei. De asemenea, vom conlucra, speram cât mai bine, cu toate comunitățile etnice din Suceava.

Proiectul publicat încă din 2017 este acum completat și cu ideile noi ale sucevenilor. Dacă alții au reușit, atunci sigur putem și noi, împreună”, a declarat Vasile Constantin Boghian, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor la funcția de primar al municipiului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.