Vasile Cozan, primarul comunei sucevene Panaci, unul dintre cei mai vechi primari din județ, poate fi un exemplu pentru fiecare dintre noi.

Vasile Cozan, primarul comunei PanaciPlin de energie, mereu cu idei noi și hotărât, Cozan reușește să răspundă cerințelor localnicilor de fiecare dată când aceștia îi cer ajutorul. Ales primar la nici 28 de ani împliniți, fiind cel mai tânăr edil de la vremea aceea din județul Suceava, Cozan a preluat administrația publică locală, convins că va reuși să schimbe fața acestei comune, iar acest lucru s-a și întâmplat.

„Am început în anul 1996 când am acceptat această provocare. Tinerețea m-a făcut atunci să cred că pot face multe pentru această comună într-un timp foarte scurt. Am realizat însă, de la mandat la mandat, că nu e chiar ușor să reprezinți o comunitate și să nu îi dezamăgești pe oameni, însă n-am renunțat”, ne-a declarat primarul.

Deși, este și vicepreședinte la nivel national al Asociației comunelor din România și președintele GAL-ului „Bazinul Dornelor”, un GAL cu o activitate remarcantă, Vasile Cozan nu discută niciodată despre funcțiile sale, modestia fiind principala sa calitate.

Fără îndoială că și experiența sa în administrația locală l-a ajutat, însă de remarcat este faptul că, edilul a înțeles încă de la început că pentru o comună fără prea multe resurse, fondurile europene sunt salvarea.

Astfel, acesta a accesat încă de la începutul mandatului fonduri SAPARD, reușind în acest fel să vină cu ceva nou în această comună.

Școala din satul Glodu, o investiție în valoare de 200.000 de EuroȘi în acest mandat, Cozan a continuat să implementeze proiecte importante, iar aici putem aminti de un proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Panaci, care a cuprins reamenajarea  Căminului Cultural din satul Glodu, amenajarea unui After School, precum și construirea unei școli, tot în satul Glodu. Același proiect de dezvoltare a presupus și extinderea rețelei electrice în satul Drăgoiasa – Stânceni din comună, precum și reabilitarea termică a primăriei din comună.

Tot la proiecte finalizate putem aminti și despre un sistem electronic local de rezervare a structurilor turistice din zona omogenă Panaci, Crucea și Șaru Dornei, precum și despre achiziționarea unui tractor cu accesorii pentru dotarea serviciului comunitar de utilități publice în comună.

 

Proiecte în implementare

Dintre proiectele care se află în curs de implementare amintim de modernizarea a 6.4 km drumuri comunale în comuna Panaci, construcția unei baze sportive în comuna Panaci, modernizarea școlii din Panaci, alimentarea cu apă în satele Panaci și Coverca, precum și înființarea unui Centru de zi în satul Coverca.

„Mergem înainte. Nu ne plângem, încercăm sa le pun pe toate la punct, astfel încât oamenii să fie mulțumiți. Avem cea mai bună apă din lume, avem o biserică de o frumusețe rară și avem oameni buni. Iată suficiente motive să avem puterea să mergem mai departe, cu bune și cu rele”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul comunei Panaci.

Vasile Cozan a reușit să atragă în comuna sa investiții de milioane de euro, astfel, nu e de mirare că pleacă uneori dis-de-dimineață cu proiecte pentru comuna sa, dar și pentru comunele care fac parte din GAL și se întoarce târziu în noapte. De fiecare dată însă, entuziasmul și energia par că merg mână-n mână.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.