Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a cerut lui Vasile Ilie demisia din Consiliul Judeţean pentru „minciună prin omisiune” în privinţa situaţiei aeroportului.

Înainte însă de a anunţa acest lucru, Nechifor a vrut să şi dovedească ceea ce a afirmat şi a a difuzat în plenul Consiliului Judeţean două înregistrări. Mai întâi i-a amintit consilierului judeţean de momentul în care acesta a depus un jurământ, iar mai apoi a dat drumul la o înregistrate în care consilierul judeţean critica, în data de 22 octombrie, faptul că aeroportul nu are autorizaţiile necesare pentru a funcţiona, în special certificatul de la Autoritatea Aeronautică Civilă, dar şi faptul că sistemul ILS de aducere automată la sol a aeronavelor nu a fost încă montat.

„Vine un moment în viaţă, când trebuie să spunem lucrurilor pe nume. În jurământ scrie şi am jurat că vom face cu bună credinţă, tot ceea ce stă în puterile noastre, pentru binele locuitorilor judeţului Suceava. Dumneavostră aţi făcut minciuna prin omisiune, pentru că ştiaţi foarte bine că autorizaţia de la Autoritatea Civilă Aeronautică se eliberează în momentul în care aeroportul începe oficial să funcţioneze, ceea ce s-a şi întâmplat pe 25 octombrie a.c., la ora 00:00. Pe data de 22 octombrie, anul acesta, aţi indus în eroare opinia publică şi companiile care sunt cu noi în negociere”, a menţionat şeful administraţiei judeţene.

Totodată, Nechifor a ţinut să-i amintească consilierului judeţean şi faptul că aeroportul din Suceava are şi un istoric care nu sună foarte bine.

„Pe vremea dumneavostră au fost indicatori buni la început, însă după aia s-au dus în cap. A fost un aeroport care s-a dus în cap în anii 2010 – 2011, pentru că aţi pierdut, stimaţi colegi de la PDL, două curse importante ale Carpatair şi Blue Air. Nimeni nu se uită la poveşti. Se uită la istoric, iar acesta e prost. E prost pentru că aţi pierdut două curse şi lumea nu se mai întreabă de ce. Au plecat doi operatori, Blue Air şi Carpatair şi lumea spune <pa>”, a declarat Cătălin Nechifor.

În încheiere, Nechifor a subliniat faptul că acesta a fost un proiect greu, iar atât el, cât şi directorul aeroportului, Ioan Măriuţa au „albit”.

„Chiar nu accept să vă bateţi joc de acest proiect şi vă cer demisia din Consiliul Judeţean, astăzi”, a conchis Cătălin Nechifor.

Evident că nici replica consilierului judeţean, Vasile Ilie, n-a întârziat să apară.

„Faptul că două curse au renunţat când domnul preşedinte Gheorghe Flutur era la conducerea CJ, iar eu vicepreşedinte s-a întâmplat pentru că nu aveam balizaj, nu aveam ILS, erau condiţii improprii, iar cele mai multe avioane nu puteau ateriza la Suceava, din cauza condiţiilor meteo şi erau dirijate spre alte aeroporturi”, a declarat Vasile Ilie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.