Miercuri, 16 octombrie, a avut loc inaugurarea Ambulatoriului integrat de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. La eveniment au participat președintele României, Klaus Iohannis, managerul spitalului, Vasile Rîmbu, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, dar și alte oficialități locale.
„Clădirea noului Ambulatoriu de Specialitate al Spitalului Județean Suceava se desfășoară pe o suprafață de 4100 metri pătrați și are în componență 23 de cabinete medicale, pe majoritatea specialităților medicale. Ambulatoriul integrează și o zonă specială dedicată pediatriei.
Prin realizarea ambulatoriului am vizat efectuarea de servicii specifice ambulatoriului integrat pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la alți medici specialiști, sau prin prezentarea directă, atât pentru consultații, cât și pentru controale programate”, a precizat managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu.
Potrivit acestuia, realizarea ambulatoriului are ca scop și creșterea accesibilității populației la servicii diverse și complete, asigurarea egalității de șanse în ceea ce privește accesul persoanelor la servicii de sănătate de calitate, moderne și eficiente, dar și respectarea legislației în vigoare pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale.
„Munca noastră aici la Spitalul Județean Suceava nu reprezintă doar ambulatoriul care a fost inaugurat astăzi. În ultimii 10 ani, împreună cu echipa de aici, am refăcut infrastructura, am construit, am recondiționat, am cumpărat echipamente și am investit în tehnologie, am dezvoltat noi zone terapeutice și de imagistică, am dezvoltat proceduri și procese astfel încât să le oferim pacienților noștri o îngrijire cât mai bună. Astfel vor putea să aleagă, în cunoștință de cauză, toate informațiile pentru a se trata aici, în Bucovina”, a mai declarat Vasile Rîmbu.
Acesta a explicat și că în sănătate investițiile nu înseamnă doar clădiri și echipamente, una dintre cele mai importante investiții reprezentând-o resursa umană.
„Aici, la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava am investit și vom dezvolta continuu resursa umană. Avem medici, oameni tineri, oameni care doresc să construiască, oameni care doresc să schimbe percepția asupra îngrijirii oferite în spitalele publice. Avem asistenți medicali dedicați, oameni care înțeleg nevoile și sunt pentru pacienți. Respectul nostru este atât pentru pacienții noștri, cât și față de personalul nostru. Noi le-am oferit condiții astfel încât să lucreze și să facă performanță. Drumul nu a fost ușor și nu este ușor. Aici am încercat, și cu mândrie spun că am reușit, în mare măsură, să schimbăm mentalități. Respectul meu pentru personalul medical și pentru pacienți a însemnat să asigur infrastructură, echipamente, dar și un cadru de muncă competitiv pentru a asigura servicii medicale de înaltă calitate. Recunosc și îmi asum că aici, la Spitalul Județean Suceava, avem și multe proceduri și regulamente. Filosofia mea a fost tot timpul că spitalul trebuie să fie un loc sigur și în care fiecare să știe ce are de făcut, iar noi ca management să putem evolua pentru a progresa. Atât pacientul cât și personalul medical trebuie să fie în centrul sistemului de sănătate, iar pentru asta trebuie să existe un sistem funcțional”, a conchis managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu.
Lasa un raspuns