Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii a declarat faptul că la nivelul Guvernului se pune problema formării unei structuri IT care să fie utilă tuturor instituţiilor statului, în scopul protejării împotriva atacurilor informaţionale.

„La ora actuală, la nivelul guvernului, se gândeşte o structură formată din IT-işti care să deservească toate instituţiile din România şi care să aibă, evident, un grad mai mare de salarizare, exact din considerentele pe care vi le-am spus: atacuri informatice, faptul că toate instituţiile au nevoie să se protejeze şi să-şi protejeze sistemele informatice. Deci, oricum, IT-iştii vor fi bine remuneraţi în cadrul unei instituţii de specialitate în perioada următoare”, a afirmat ministrul Muncii.

Declarația a fost făcută în contextul în care în Comisia de muncă s-a discutat despre un amendament adus Legii  salarizării, care făcea referire la creșterea salariilor pentru IT-iștii din justiție.
Ministrul Muncii Olguţa a mai evidențiat că salariile IT-iștilor din  justiție sunt mari și că nu este cazul să fie făcute diferențe între categoriile de de IT-işti, iar activitatea desfăşurată trebuie plătită în mod egal.
„Salariile IT-iştilor din justiţie, ca să ştim despre ce vorbim, sunt între 16.000 şi 20.000 de lei. Adică două sute de milioane şi 16 milioane. În ceea ce priveşte IT-iştii de la Casa de Pensii, sau de la ANPIS sau ANAF sau celelalte instituţii, nu cred că ar trebui să fie o diferenţă de salarizare. Dacă facem legea unitară de salarizare, atunci trebuie să acordăm salarii egale la muncă egală, pentru că e mai grav dacă mâine cade sistemul Casei de Pensii şi nu se mai pot plăti pensiile, sau de la şomaj, decât dacă aş mai fi eu prin vreo instanţă. Nu mai sunt, dar dacă aş fi, nu ar fi atât de grav decât să nu îşi mai încaseze oamenii pensia”, a spus Vasilescu.