În ședința Senatului din data de 22 februarie, senatorul de Suceava, Vasilica Steliana Miron, a depus o interpelare către Dacian Cioloș, primul ministru al României.

Steliana Miron este nemulțumită de decizia autorităților în cazul fetiței accidentate în anul 2013

Aceasta s-a arătat indignată de indiferența autorităților privind cazul de la Suceava, în care un copil a fost spulberat pe stradă de către un șofer băut care părăsise locul accidentului. Senatorul de Suceava  susține că autoritățile „dau din umeri” iar făptașul primește 9 luni cu suspendare, deși fetița a rămas paralizată de la gât în jos.

În interpelarea adresată primului ministru, Steliana Miron susține că „România reală este extrem de dureroasă, de nefuncțională, de cinică. România nu o ajută pe Adina, nu-i pasă de acest înger, nu-i pasă pentru că nu a apărut la televizor. România funcționează doar la televizor! Atunci vedem armate de autorități frumos echipate și extrem de implicate”.

Aceasta a subliniat faptul că nu înțelege de ce spitalul, instituțiile pentru protecția copilului sau medicul de familie nu sunt acolo lângă Adina.

„Domnule prim-ministru, Adina este și victima statului român.  Adina ne arată neputința noastră, dar ne mai arată ceva: un stat formal, arbitrar care funcționează doar în statistici”, a conchis senatorul de Suceava.

Vă reamintim faptul că, pe data de 15 ianuarie 2013, o fetiță pe nume Adina a fost acroșată de șoferul unei autoutilitare și apoi proiectată într-un camion ce staționa pe marginea drumului. Deoarece era băut, șoferul a fugit de la locul accidentul. Acesta s-a dus acasă și a revenit împreună cu soția lui. Cei doi au luat fetița care încă zăcea sub camion și au plecat la Spitalul Municipal Vatra Dornei. Conform actelor medicale, fetița a avut nevoie de 65-70 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În prezent, fetița este paralizată și își poate mișca doar capul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.