Joi, 10 octombrie, la ora 05.50, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, un autoturism circulă haotic din direcția Iacobeni către Vatra Dornei.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii deplasați pe str. Podu Verde din localitate au identificat și oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani din județul Vaslui.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de către proprietarul acestuia, un bărbat de 61 de ani din comuna Ostra, care se afla în vehicul în calitate de pasager, cei doi consumând băuturi alcoolice împreună.

În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 36 de ani fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar bărbatul de 61 de ani pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui vehicul  pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.