Municipiul Vatra Dornei a fost, pentru o zi, Capitala Bucovinei. Și asta pentru că aici s-au întrunit toate forțele din județ pentru a celebra 105 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, printr-un amplu eveniment inaugural: respectiv inaugurarea și sfințirea Cazinoului Băilor din Vatra Dornei.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Primăria Vatra Dornei și Muzeul Național al Bucovinei, a fost unul extraordinar. Pe scurt: „s-a scris o nouă pagină de istorie!”.

Și cum pentru realizarea acestui obiectiv important a fost nevoie de implicarea multor factori de decizie, în semn de prețuire și recunoștință IPS Calinic a acordat mai multe distincții eparhiale. Printre cei care au primit Ordinul Crucea Bucovinei, cea mai înaltă distincție acordată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, s-au numărat primarul și viceprimarul din Vatra Dornei, respectiv Ilie Boncheș și Marius Rîpan, directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei.

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a transmis că această zi este una istorică pentru municipiul pe care îl reprezintă.

„Privim astăzi cu admirație la emblema municipiului nostru, care nu este doar o simplă clădire, ci o mărturie a trecutului nostru, o fereastră deschisă spre identitatea noastră. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de restaurare. Felicit Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Consiliul Județean Suceava, dar și pe ceilalți factori implicați! Mulțumesc dornenilor care au avut răbdarea și înțelegerea să accepte disconfortul creat de multiplele proiecte care se desfășoară în oraș”, a transmis primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Programul evenimentelor a continuat cu Ședința solemnă a Consiliului Județean Suceava, dar și cu un concert inaugural și un program artistic organizat de Centrul Cultural Bucovina.

De asemenea, în proximitatea Cazinoului Băilor a fost deschis și Târgul de turism «ÎN ȚARA DORNELOR», unde Organizația de Management al Destinației Bucovina, Organizația de Management al Destinației Țara Dornelor, Visit Vatra Dornei, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, stațiuni turistice de interes local și național, producători locali și agenți economici și-au expus pachetele turistice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.