România are o mulțime de locuri și peisaje care îi fascinează pe străini, care au numai vorbe de laudă despre țara noastră. Care este orașul de la noi considerat o bijuterie. Cei care vin aici să viziteze, se bucură de peisajul superb, aerul curat și apele termale.

Vatra Dornei, căci acesta este orașul din România despre care spunem că este considerat o bijuterie, este un municipiu în județul Suceava, Bucovina, România, format din localitățile componente Argestru, Roșu, Todireni și Vatra Dornei. La recensământul din anul 2011, localitatea avea o populație de 14429 locuitori, fiind al cincilea centru urban ca mărime al județului.

Orașul din România considerat o bijuterie

Supranumită și „Perla Bucovinei”, stațiunea Vatra Dornei este cunoscută și vizitată de persoane de toate vârstele, pentru că se adresează atât celor care doresc să facă mișcare, trasee montane, sau să practice diverse sporturi, pârtiile de schi și sanie, pentru concursuri și agrement primesc în fiecare an mii de turiști, amatori dar și sportivi de performanță, dar și celor care doresc să se relaxeze și să se bucure de aerul curat, într-un bioclimat tonic stimulent care ar avea o influență benefică asupra sistemului nervos.

Aici vin și multe persoane care au probleme de sănătate. Vatra Dornei este renumită pentru factorii naturali de cură cum sunt: izvoarele cu apa minerala carbogazoase, izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase, mofete naturale de săruri de mare puritate și concentrație de CO2, dar și namolul de turba din zona Poiana Stampei.

Principalele obiective turistice în Vatra Dornei

Peisajele din Vatra Dornei sunt fascinante. Cele mai accesibile zone pentru explorat sunt Dealul Negru, Muntele Barnarelul, Runcul Mare și Vârful Ousorul. Celor temerari le stau la dispoziție și alte numeroase trasee montane spre Masivul Calimani sau spre Suhard și Rodnei.

De asemenea, călătoriile cu bicicleta pe cărarile munților fascinează mai ales tinerii, dar în Vatra Dornei există și activități ca: river-rafting și parapanta, dar există și coborâri cu barca pneumatică pe apa Bistriței

Dacă vă place istoria, trebuie să știți că cele mai reprezentative monumente ale Moldovei medievale sunt concentrate în Bucovina. Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita si Putna au arhitectură specifică și pictură exterioară impresionantă, scrie spynews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.