Depozitul neconform de la Vatra Dornei va fi închis după ce Administrația Fondului pentru Mediu-AFM va finanța operațiunile aferente.

Dosarul de finanțare depus de municipalitatea dorneană a fost aprobat în cea mai recentă ședință a Comitetului de Avizare al AFM. Suma alocată sesiunii vizând închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme este de 100 de milioane de lei, iar finanțarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile.

„În şedinţa Comitetului de Avizare din data de 21 octombrie 2019, Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat un dosar de finanţare depus de municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava, pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17. Suma aprobată pentru proiectul depus de municipiul Vatra Dornei este de 2.396.446,03”, au precizat reprezentanții AFM.

Trebuie precizat faptul că AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare până pe 29 noiembrie. Proiectele eligibile sunt cele din Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curții de Justiție a Uniunii Europene, furnizată de către Ministerul Mediului şi publicată pe site-ul AFM.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.