La 12.10.2019, în jurul orei 12.20, Secţia 14 Poliţie Rurală Vama a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 59 de ani din comuna Vatra Moldoviței, despre faptul că, de pe terenul proprietate cu fânaț și pădure, fratele său de 64 de ani din aceeași localitate, a tăiat fără drept doi arbori.

Polițiștii deplasați la fața locului, în locul numit „Ovăzul”, au identificat două cioate proaspăt tăiate din specia molid, care nu purtau marcă silvică de tăiere.

Cu ocazia cercetărilor, bărbatul de 64 de ani a recunoscut verbal faptul că, în data de 11.10.2019 a tăiat și valorificat materialul lemnos rezultat din tăierea celor doi arbori, motiv pentru care, polițiștii au solicitat sprijinul unui lucrător silvic, care, în urma măsurătorilor a stabilit diametrele celor două cioate.

De asemenea, la fața locului au fost identificate trei piese din lemn cu lungimi diferite, totalizând cantitatea de 0,39 m.c., material lemnos care au fost predate în custodia pe bază de proces verbal, persoanei vătămate.

Prejudiciul rezultat din comiterea infracțiunilor, urmează să fie stabilit de către lucrătorii silvici.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept de arbori” și „furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.