Sala de ședințe a Consiliului Local Vatra Moldoviței a găzduit joi, 5 august, unul dintre cele mai însemnate momente din istoria recentă a localității: campioana olimpică Ancuța Nicoleta Bodnar a devenit CETĂȚEAN DE ONOARE AL COMUNEI.

Evenimentul, încărcat de trăiri puternice și emoții unice, i-a reunit pe reprezentanții principalelor instituții din comună care i-au transmis tinerei campioane cuvinte de apreciere și mulțumire pentru onorabilul rezultat obținut de aceasta.

De asemenea, dincolo de flori și felicitări, titlul oferit de Primăria și Consiliul Local a avut o dublă semnificație: acesta a venit la pachet și cu un cec în valoare de 25.000 lei.

Mâinile bătătorite de munca asiduă din ultimii ani au fost, astfel, răsplătite de administrația locală din Vatra Moldoviței.

Totodată, separat, Ancuța Bodnar a primit din partea primarului Virgil Saghin și a altor trei agenți economici din comună suma de 30.000 lei.

„Astăzi, avem bucuria de a o avea printre noi pe campioana noastră, Ancuța Bodnar, care, prin munca ei, a făcut ca alte țări cu performanță în canatoj să rămână în urmă, iar aurul să ajungă la Vatra Moldoviței. Sunt onorat că Ancuța a reușit să ducă numele nostru peste hotare și îi mulțumesc că nu și-a făcut nici satul, nici neamul de rușine. Vreau să îi felicit pe părinții Ancuței și pe bunicii ei pentru buna educație”, a transmis edilul comunei în cadrul festivității.

Acesta a anunțat, în premieră, că Primăria comunei Vatra Moldoviței are aprobat și un proiect la care vor demara lucrările în viitorul apropiat, respectiv o sală de sport, ce, la propunerea sa, va purta numele de „Ancuța Bodnar”.

Impresionante au fost și discursurile celor prezenți care au vorbit despre frumusețea caracterului campioanei și i-au cerut acesteia să nu se schimbe niciodată.

Preacuvioasa Maică  Stavrofora Benedicta Tatulici, Stareţa Mănăstirii Moldoviţa, a rezumat mesajul său în câteva cuvinte memorabile și puternice: „Credința și munca chiar pot face minuni!”

La rândul său, preotul paroh Dan Negură a amintit de un moment petrecut cu ani în urmă când i-a spus Ancuței Bodnar că oamenii din comuna Vatra Moldoviței sunt simpli și liniștiți, dar pot deveni mari și cunoscuți.

Ilaria Pușcă, director al școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței, a asemănat parcursul tinerei din localitate cu cel al lui Făt-Frumos: cu impedimente, dar frumos și, într-un final, victorios.

Ancuța Bodnar: „Nicăieri nu sunt emoții mai mari ca la tine acasă!”

Vizibil emoționată, campioana la canotaj Ancuţa Bodnar a primit cu mare bucurie titlul acordat și a subliniat în mesajul său de mulțumire că a încercat de fiecare dată să promoveze numele locului în care s-a născut și să nu îi dezamăgească pe oamenii din comună.

„Peste tot în lume este ușor să vorbești, dar nicăieri nu sunt emoții mai mari ca la tine acasă! Vă mulțumesc, domnule primar, pentru această mare onoare, pentru primire și pentru ce ați făcut astăzi pentru mine!  Sunt mândră că sunt din Vatra Moldoviței și am încercat de fiecare dată să îi bucur pe oamenii mei dragi. Îmi doresc să aduc acasă cât mai multe victorii pentru că eu cred că țara noastră are multe șanse să redevină ce a fost din punct de vedere sportiv”, a transmis Ancuța Bodnar.

La festivitatea de premiere i-au fost alături și părinții, care și-au împletit bucuria cu lacrimi și au adus mulțumiri fiecărui participant la eveniment.

Nici măcar ideea că de acum în casa lor va trăi un Cetățean de Onoare al Comunei nu le-a atins virtutea care, atât de frumos îi reprezintă, adică MODESTIA.

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş au câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar acest onorant rezultat al Ancuței Bodnar a fost răsplătit de comunitatea locală, reprezentată de primarul Virgil Saghin, cum nu se putea mai frumos!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.