Legea nr. 296/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal  a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1269 din 21 decembrie 2020. Tratamentul fiscal aplicabil veniturilor din premii şi din jocuri de noroc sunt reglementate la art. 108 – 110 din Codul fiscal.

Prin Legea nr. 296/2020, se completează art. 8 alin. (2) din Codul fiscal, care pe lângă materialele publicitare, pliantele, mostrele, punctele bonus acordate cu scopul stimulării vânzărilor, adaugă la lista veniturilor neimpozabile și reducerile comerciale de preţ acordate persoanelor fizice, altele decât cele acordate contribuabililor care obţin venituri pentru care se aplică regulile de la capitolul III – Venituri din salarii şi asimilate salariilor.”

Vechea reglementare: Definiția veniturilor din premii arată că materialele publicitare, pliantele, mostrele, punctele bonus acordate cu scopul stimulării vânzărilor nu sunt venituri impozabile.

Legea nr. 227/2015,,Art. 108 – (2) Nu sunt venituri impozabile materialele publicitare, pliantele, mostrele, punctele bonus acordate cu scopul stimulării vânzărilor.

Noua reglementare:  Dispozițiile privind definirea veniturilor din premii se completează cu neimpozitarea reducerilor comerciale de preţ acordate persoanelor fizice, altele decât cele acordate contribuabililor care obţin venituri pentru care se aplică regulile de la capitolul III – Venituri din salarii şi asimilate salariilor.

Legea nr. 296/2020:  „68. La articolul 108, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: “(2) Nu sunt venituri impozabile următoarele: a) materialele publicitare, pliantele, mostrele, punctele bonus acordate cu scopul stimulării vânzărilor; b) reducerile comerciale de preţ acordate persoanelor fizice, altele decât cele acordate contribuabililor care obţin venituri pentru care se aplică regulile de la capitolul III – Venituri din salarii şi asimilate salariilor.”

Noua prevedere intră în vigoare de la 24 decembrie 2020.

 

Sursa: Legestart.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.