Vineri, 28 februarie, City Galery din Shopping City Suceava a găzduit vernisajul expoziției pictoriței Viorica Ana Moruz, prilej care a reunit majoritatea plasticienilor și ziariștilor de profil din oraș și din împrejurimi.

În prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Ilie Niță, președinta UAP-Suceava Iulia Pușcașu și criticul de artă Valentin Ciucă au vorbit asistenței numeroase despre meritele artistei, ea însăși membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Pe lângă talentul artistic, ambii vorbitori au ținut să reliefeze și talentul pedagogic al pictoriței, a cărei activitate prodigioasă a ajutat la maturizarea artistică a numeroși plasticieni.
Imaginile vorbesc de la sine despre frumusețile imortalizate de artistă, ochiul trecând surprins de la un tablou la altul. Cu siguranță nu sunt nici specialist și cu atât mai puțin critic de artă, dar impresia lăsată mie de această expoziție a fost una de plăcere complicată, de efervescență coloristică asociată unei rigurozități desprinse de pe ouăle închistrite sau de la pumnașii vreunei ii. Cu siguranță linia plastică Moruz continuă să producă influențe notabile în plastica bucovineană și sperăm ca talentul să se moștenească și în viitoarele generații.
Vă invităm să urmăriți materialul filmat cu prilejul vernisajului și vă îndemnăm să mergeți chiar să vizionați expoziția, multitudinea de abordări plastice ale Vioricăi Moruz garantează plăcerea. Îi mulțumim artistei pentru că a adus primăvara la Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.