Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se pregătește să îmbrace haine de sărbătoare, la la 28 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ștefan cel Mare”.

Astfel, aici vor avea loc mai multe activități deoseobite, organizate sub denumirea de „Zilele USV”.

Evenimentele vor debuta luni cu vernisaje, lansări de carte, concerte, sesiuni de comunicări, activități sportive, iar marți, 6 martie, de la ora 19.00, Casa de Cultură a Studenților organizează un concert pascal, susținut de Corala „Ciprian Porumbescu”. Evenimentul va avea loc pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt”. Pentru cei din afara USV, prețul unui bilet este de 10 lei, iar acestea se pot achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro.

Miercuri, 7 martie va avea loc  și o ședință festivă de la ora 9.00, care va include si ceremonia de acordare a titlului onorific de Rector Emeritus prof. univ. dr. Adrian Graur.

După ședința festivă este programată o sesiune de comunicări științifice și lansări de publicații cu participarea studenților și profesorilor din USV. În Galeria de artă, din corpul A, etaj 1, de la ora 10.30, va fi vernisată expoziția “Centenarul Marii Uniri”. Prezintă prof. univ. dr. Ștefan Purici, prof. univ. dr.  Mihai Iacobescu şi conf. univ. dr. Aurel Buzincu. Tot în cadrul evenimentului va fi lansată cartea „Feminismul în România interbelică”, autor Ligia Dănilă. Prezintă prof. univ. dr. Mihai Iacobescu

De la ora 13.30, va fi vernisată expoziţia de carte “Şcoala Ardeleană”, în holul central din corpul A. Prezintă bibliotecar Despina Rotaru. Miercuri, manifestările continua la Biroul Francez, cu organizarea concursului „Une personnalité francophone de nos jours”.

Zilele USV se vor încheia miercuri, cu un concert al formației Iris (Cristi Minculescu, Valter Popa și Boro). Spectacolul va începe la ora 19.00, în Auditorium ”Joseph Schmidt”, din strada Universității, nr. 13.

Prețul unui bilet este de 20 de lei, iar acestea se pot achiziționa și on-line de pe ccs-sv.ro sau biletesuceava.ro. Accesul studenților este gratuit pe baza de invitație. Invitațiile se pot procura de la sediul Casei de Cultură a Studenților, organizator al evenimentului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.