Joi, 23 mai, la sediul primăriei comunei Adâncata a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate la proiectul „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Pleșa»” din județul Suceava. Prin urmare, după cum a precizat edilul Viorel Cucu, în maxim un an se va putea începe aducerea gazului metan în comună.

„Practic noi am demarat deja lucrările. Am făcut studiile topo și geo, iar astăzi am semnat contractul cu o firmă de consultanță care ne-a promis că într-o lună vom avea gata studiul de fezabilitate, astfel încât să putem depune proiectul. Noi suntem una dintre cele 61 de localități care nu am beneficiat de gaz metan, așa că depunem pe fondul suveran”, a declarat primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, care a adăugat că prin Fondul Suveran de Investiții, dobânda este de 1%, iar contribuția Primăriei se ridică la maximum 5%.

Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, a precizat că dacă proiectul va fi aprobat, într-un an întreaga comună va beneficia de gaz metan.

„Anul acesta trebuie să avem toate aprobările și toate avizele, pentru ca la anul să putem trece la execuție, dacă dă Dumnezeu”, a precizat primarul Viorel Cucu.

Trebuie precizat că proiectul este făcut în parteneriat cu primăria comunei Hănțești.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.