Turiștii români ar urma să nu mai aibă nevoie de test PCR la intrarea în Turcia. Anunțul a fost făcut marți, 11 mai, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele  TURSAB – Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, Ferit Turgut.

„Până pe 17 mai este lockdown în Turcia, iar până atunci facem tot posibilul să se vaccineze cât mai multă lume. Pe 17 mai vom stabili dacă se va renunţa la obligativitatea prezentării unui rezultat negativ al testului PCR la intrarea în ţară, astfel încât, sperăm ca până la 1 iunie să nu mai fie nevoie de această măsură. Suntem pregătiţi să fie acceptaţi şi cei vaccinaţi, momentan, nu există decizii oficiale, doar propuneri pe această direcţie”, a declarat președintele  TURSAB – Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia, Ferit Turgut.

Trebuie precizat că, în Turcia, toţi lucrătorii din turism sunt obligaţi să se vaccineze, în caz contrar riscă să li se desfacă contractele de muncă.

Pe de altă parte, autorităţile turce se aşteaptă anul acesta la 7,4 milioane de turişti, dintre care 600.000 de români. La nivelul anului 2020, Turcia a fost gazda a circa 500.000 de turişti români.

Turismul  se situează pe locul trei în economia Turciei, astfel că statul a sprijinit anul trecut, cel mai dificil an, acest sector economic. Totodată, statul turc suportă şi cheltuielile în cazul în care vor exista cazuri de turişti care se îmbolnăvesc în Turcia, însă marea majoritate a hotelurilor asigură cazarea şi masa pe toată perioadă carantinei pentru turiştii depistați cu coronavirus.

De menționat este că în anul 2020 s-au depistat în Antalya în total 3.500 de turişti cu COVID-19 din 3,5 milioane, în condiţiile în care testul PCR nu era obligatoriu pentru intrarea în ţară, iar în acest an, la un flux de circa un milion de turişti, numărul celor depistaţi cu noul coronavirus este sub 1.000 de persoane.

„Toate avioanele au schimbat regulile pentru COVID, toate aeroporturile au sporit măsurile de siguranţă. Toate agenţiile de turism au schimbat regulile de igienă, iar acum este cel mai sigur din punctul de vedere al igienei”, a conchis Ferit Turgut.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.