Anul ce vine aduce multe noutăți în materie de administrație publică locală. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, anunță schimbări în ceea ce privește prețul gigacaloriei, dar și în ceea ce privește taxele și impozitele locale.

Astfel, ca urmare a scăderii TVA-ului cu 4%, conducerea Primăriei municipiului Suceava dorește să scadă și prețul gigacaloriei la populație, urmând ca într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, să se voteze scăderea prețului gigacaloriei de la 185 de lei, la 179,47 lei.

„O veste bună pentru cei care sunt racordați la sistemul centralizat. Ca urmare a scăderii TVA-ului, undeva în jurul datei de 11 ianuarie 2016, vom avea o ședință extraordinară de Consiliu Local, în care voi propune reducerea prețului gigacaloriei. În concluzie, fiecare gigacalorie va fi mai ieftină cu 5,53 lei. Este un lucru bun și pentru municipalitate. Vom plăti subvenția, în loc de 182 pe gigacalorie, 176 de lei, tot ca urmare a scăderii TVA-ului”, a subliniat Lungu.
Proiectul de hotărâre urmează a fi propus spre dezbatere în ședința de Consiliu Local care avea loc la începutul lunii ianuarie.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.