Veste proastă pentru toți românii care fumează acest tip de țigări. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a validat interzicerea graduală a acestui fel de țigări, astfel că ele vor dispărea în curând din magazine.

Țigaretele aromate și a tutunului aromat de rulat vor fi interzise gradual la nivelul țărilor membre UE, conform directivei antitabac adoptată în 2014.
„Interzicerea în etape la nivelul statelor membre a țigaretelor aromate și a tutunului de rulat a fost validată”, se arată într-un comunicat al Curții de Justiție a UE, scrie Mediafax.
„Legislația Uniunii Europene autorizează validarea în etape și permite consumatorilor de produse cu un grad mare de vânzare o perioadă de timp adecvată pentru a face trecerea la alte produse”, adaugă comunicatul.
Curtea a anunțat decizia în urma unei plângeri a companiei germane, Planta Tabak, care fabrică și comercializează produse derivate din tabac, în special tutun aromat de rulat.
Compania a depus o plângere la Curtea administrativă din Berlin împotriva anumitor dispoziții ale directivei europene cu privire la legislația germană de transport.
Tribunalul a trimis cazul la CJUE, având dubii cu privire la validitatea și interpretarea anumitor dispoziții,
Directiva adoptată în 2014 prevede interzicerea graduală a țigărilor aromate și obligația de a avertiza asupra efectelor fumatului pe două treimi din suprafața pachetelor.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.