După ce a promis studenților că vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar intern, pentru trenurile Regio și InterRegio, la clasa a doua, Guvernul PSD vine cu o nouă decizie conform căreia studenții vor călători gratuit cu trenul doar pe distanțele dintre localitatea de domiciliu și cea în care se află unitatea de învățământ frecventată.

Această facilitate a fost introdusă potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG, potrivit Digi 24.

Comisia pentru buget a Senatului a avizat favorabil pe 14 februarie, dar cu amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017.
Unul dintre amendamente se referă la oferirea gratuității de transport CFR doar pe distanța dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află unitatea de învățământ pe care studentul o urmează.
Al doilea amendament extinde beneficiul gratuităţii călătoriilor CFR şi asupra elevilor din clasele a IX-a – a XII-a.
Amendamentele au fost admise cu majoritate de voturi.
Autorii primului amendament sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Florin Cîţu (PNL), iar autorii celui de-al doilea amendament sunt senatorii Eugen Teodorovici (PSD) şi Mihu Ştefan (PSD).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.