Luni, 16 martie, la nivelul județului Suceava sunt monitorizate la domiciliu 559 de persoane din care 314 persoane care s-au întors din zonele de risc. În ultimele 24 de ore au ieșit din autoizolare 107 de persoane. În spațiile de carantină instituționalizată sunt cazate 132 de persoane.

Până la data prezentului comunicat, la nivelul județului au fost testate 131 de persoane, iar pentru 129 dintre acestea rezultatul a fost negativ.

Astazi a fost confirmat la nivelul județului Suceava un al doilea caz de infecție cu noul coronavirus, primul caz, înregistrat în județ, fiind vindecat. Este vorba despre bărbatul de 71 de ani, din Mălini, care a fost depistat pozitiv, la data de 4 martie și a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava la Institutul de Boli Infecțioase din Iași.

Prefectul județului Suceava, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a dispus măsuri imediate pentru gestionarea corespunzătoare a situației generate de noul caz de infecție cu coronavirus confirmat în județul Suceava. Astfel, în data de 13.03.2020, prefectul județului Suceava a solicitat autorităților administrației publice să intensifice activitatea de identificare a spațiilor necesare pentru carantinarea persoanelor ce vin din zonele de risc, astfel încât să fie asigurată o rezervă permanentă și să nu existe sincope în modul de organizare a acestei activități. De asemeni, prefectul județului Suceava a solicitat Direcției de Sănătate Publică să procedeze la evaluarea cu celeritate a condițiilor igienico- sanitare din noile spații de cazare disponibile, iar în cazul respectării prevederilor în domeniu, acestea să fie supuse aprobării în cadrul ședințelor de comitet.

A fost operaționalizat Centrul Local pentru Coordonare și Conducere a Intervenției  al cărui rol esențial este de a eficientiza acțiunile întreprinse în scopul evidenței permanente a situației înregistrate precum și a asigurării operative a necesarului de hrană, apă și produse de igienă personală pentru persoanele aflate în autoizolare la domiciliu dar și pentru monitorizarea respectării de către acestea a măsurilor de izolare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.