Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că se ține de cuvânt și va majora salariile angajaților de la societatea de transport public local. Astfel, în urma discuțiilor de la sfârșitul săptămânii trecute cu reprezentantanții societății, cu cei ai Consiliului de Administraţie, cu liderii de sindicat, cu reprezentanţi ai salariaţilor neafiliaţi, referitoare la nivelul salariilor din noul Contract colectiv de muncă, s-a decis creșterea cu 25% a salariilor.

„Am concluzionat cu toţii că salariile sunt mici comparativ cu alte domenii de activitate, de aceea am propus o majorare a salariilor cu 25% în acest an, 10 % cu 1 martie şi 15% în momentul în care vin noile autobuzele electrice, sumele necesare pentru aceste majorări vor fi acoperite parţial de municipalitate care va asigura din punct de vedere financiar sumele care nu pot fi suportate de societate”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că această majorare se va face în două etape, cea de-a doua, care prevede o creștere de 15%, va fi realizată după ce municipalitatea va intra în posesia autobuzelor electrice, întrucât atunci vor scădea costurile la combustibil de șapte ori.

„Apreciez eforturile pe care le fac salariaţii TPL, pentru a asigura transportul în oraş cu actualul parc auto şi le promit că se vor schimba în bine condiţiile de muncă, vor creşte salariile odată cu sosirea celor 50 autobuze electrice, a construirii noii autobaze electrice, modernizării autobazei actuale, după cumpărarea anul trecut a activelor de la TASA. Costurile cu combustibiliul după sosirea autobuzelor electrice, scad de şapte ori faţă de astăzi (încărcare baterii comparativ cu motorina consumată), lucru ce ne va permite să echilibrăm din punct de vedere economic şi financiar societatea”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.