Primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling, are vești bune pentru locuitorii comunei pe care o reprezintă. Acesta a informat că a fost semnat contractul de finantare pentru obiectivul „Construcția și echiparea unei grădinițe cu program normal în cadrul comunei Păltinoasa”. Potrivit edilului, investiția va fi realizată pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional și se va ridica la peste 2,7 milioane de lei.

Eduard Wendling a adăugat că în noua clădire vor fi 100 de copii, împărțiți în patru grupe, respectiv mică, mijlocie, mare și 0 (zero).

„Încercăm să facem cele mai bune condiții pentru copiii noștri, mai ales că, în urma implicării active a personalului didactic din Păltinoasa, copiii din comună care învățau în unitățile școlare din orașul Gura Humorului, s-au întors acasă. De altfel, mi-aș dori ca fiecare copil să ia ca primă opțiune unitățile de învățământ din comuna noastră în detrimentul celor din împrejurimi ”, a declarat primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling.

Edilul a precizat că investiția presupune construirea grădiniței, care va avea un singur nivel, patru grupe, grupuri sanitare moderne, o sală pentru profesori, precum și un teren de minifotbal cu suprafață cauciucată, dar și un spațiu de joacă pentru copii. De asemenea, clădirea va fi dotată cu mobilier specific și un sistem informatic modern pentru buna desfășurare a cursurilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.