Primarul suspendat al Constantei, Radu Mazare, iese din inchisoare, dupa ce judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au hotarat joi sa inlocuiasca masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, insa decizia nu este una definitiva.

Avocații primarului au arătat în fața magistraților ÎCCJ că măsura arestării nu se justifică în dosarul contractelor dintre Primăria Constanța și firma de salubrizare. Aceștia s-au bazat, în special pe motivarea deciziei judecătoarei Anca Alexandrescu, cea care a stabilit că procurorii nu au probe care să le susțină acuzațiile și că Mazăre poate fi cercetat în libertate.
Decizia nu este definitivă și va fi contestată de DNA tot la Curtea Supremă, informează b1.tv
Săptămâna trecută, judecătorii Curţii Supreme i-au prelungit arestul preventiv cu inca 30 de zile, la solicitarea procurorilor DNA.
Radu Mazăre se află în arest preventiv din data de 2 aprilie, el fiind cercetat pentru trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese si abuz in serviciu.
Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit aproximativ 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.
Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obținute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât și pentru Sorin Strutinsky.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.