Odată cu trecerea la ora de vară, companiile aeriene fac modificări și în orarul de zbor. Cele mai importante modificări în ceea ce privește Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind introducerea a două curse charter, către Egipt și Tunisia, dar și suplimentarea zborurilor TAROM către București. De asemenea, cursele către Aeroportul din Luton, aflat în apropiere de Londra, sunt suplimentate.

Orarul previzionat al zborurilor charter de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, pentru sezonul de vară 2019 a fost întocmit. Astfel, reprezentanții aerogării sucevene anunță care este programul curselor charter.

În zilele de luni, între 10 iunie și 7 octombrie, cei care aleg ca destinație Antalya, pot pleca de pe Aeroportul Suceava la  orele 17.45, iar la destinație vor ajunge la orele 19.45. Compania aeriană care va opera zborul este Air Bucharest.

Tot pentru aceeași destinație, în zilele de joi, între 13 iunie și 12 septembrie, turiștii vor decola la ora 12.40 și vor ateriza în Antalya la ora 14.40.  De data aceasta, cursa va fi operată de agenția TAROM.

Tot joia, doar că între 23 mai și 19 septembrie, sucevenii care achiziționează un pachet turistic pentru Antalya, vor decola de pe Aeroportul Ștefan cel Mare la ora 17.45 și vor ateriza la destinație la ora 19.45. Compania aeriană operatoare fiind Air Bucharest.

De altfel, între 24 iunie și 24 septembrie, în zilele de vineri, turiștii vor pleca spre Antalya la ora 12.30 și vor ateriza după prânz, la ora 14.30.  Tot TAROM-ul va fi cel care va opera această cursă.

De asemenea, în zilele de duminică, între 7 aprilie și 27 octombrie turiștii vor putea pleca spre Antalya, de pe pista aerogării sucevene, la ora 11.00 și vor ajunge la destinație la ora 13.00.  De data aceasta cursa va fi operată de compania aeriană Corendon Airlines.

Pentru cei care aleg ca destinație turistică orașul Monastir din Tunisia, de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” vor putea decola, începând de pe 12 iunie și până pe 9 octombrie, în fiecare zi de miercuri, de la orele 10.15. Potrivit orarului de zbor, cursa charter va ateriza la destinație la ora locală 11.00.

Începând cu data de 6 iunie și până pe 19 septembrie, de pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava vor decola curse charter cu destinația Bodrum, Turcia. Momentan, reprezentanții aerogării sucevene lucrează pentru definitivarea orarului de zbor.

Pentru cei care aleg ca destinație de vacanță Egiptul, între 7 aprilie și 27 octombrie, de pe pista aerogării sucevene va decola cursa charter, spre Hurghada, în zilele de duminică, la orele 15.30. La destinație, aeronava va ateriza la ora 18.00.

Concret, turiștii suceveni vor avea posibilitatea să își petreacă  vacanța de vară în patru destinații turistice, plecând direct de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava.

Un alt lucru important este că agențiile de turism din zonele Suceava, Botoșani și Roman, au oferte de vacanță pentru destinațiile de mai sus, mai mici decât  cele din Iași și Bacău.

 

Wizz Air mărește frecvența zborurilor către Luton

 

În ceea ce privește cursele regulate, pe rutele cunoscute, din aprilie 2019, companiile Wizz Air și Tarom vor crește numărul de zboruri de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava către Londra, Roma, Milano, dar și spre București.

Astfel, începând cu 16 septembrie vor fi 11 zboruri săptămânale pe destinația Londra, Wizz Air introducând încă patru frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, cu aterizare la Suceava la orele 12:20 și decolare la orele 12:55.

De precizat că pe această rută, pentru intervalul 29 martie – 1 iulie 2019, avioanele vor ateriza la Suceava la ora 12:00 și vor decola spre Londra la ora 12:35, iar de la 01 iulie, aterizarea la Suceava va fi la orele 03:45, cu decolare spre aeroportul din Luton la orele 06:00.

De altfel, din martie vor fi câte două curse aeriene zilnice din Suceava spre București  și retur, cu excepția zilei de sâmbătă, când va rămâne o singură cursă. Trebuie spus că pe cursele interne, Tarom suplimentează numărul de curse pentru București cu încă 6 zboruri săptămânale, în fiecare zi a săptămânii, mai puțin sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 18:50, iar decolare la ora 19:15. Aceste curse operează începând cu luna martie, urmând să fie perfectat și orarul zborurilor pentru programul sezonului de vară 2019.

De asemenea, au fost prezentate și o serie de vești bune cu privire la ruta Roma – Suceava și retur. Astfel, de la 1 aprilie a.c. se introduce încă un zbor și se modifică zilele în care Wizz Air operează de pe Aeroportul din Suceava. Dacă în prezent cursele spre această destinație sunt în zilele de miercuri și duminică, în noul program vor fi zboruri marți, joi și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 11:50 și decolare la orele 12:20.

De asemenea, Wizz Air va suplimenta și zborurile către Milano, de la 1 aprilie fiind introdus o nouă cursă aeriană în ziua de joi. În prezent, Wizz Air operează curse pe această rută în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. În noul orar de zbor, cursele de la Milano vor ateriza la Suceava la orele 19:00 și vor decola la orele 19:30.

Pentru zborurile pe ruta Bologna – Suceava și retur, Wizz Air va mo­difica programul de operare începând cu 1 aprilie. Dacă acum sunt curse în zilele de joi și sâmbătă, de la această dată urmează să se ­o­pereze în zilele de marți și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 18.45 și decolare la orele 19.15.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.