Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat marți, 3 mai, în cadrul unei conferințe de presă, că de la 1 septembrie 2022 programările pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere vor intra într-o oarecare normalitate, până atunci fiind luate o serie de măsuri. Astfel, Alexandru Moldovan a precizat că, în colaborare cu ministerul de resort, dar și cu alte Prefecturi din țară, vor fi detașați la Suceava 50 de polițiști examinatori, care, în perioata mai – august, îi vor evalua pe suceveni.

Acesta a precizat că în perioada 1 noiembrie 2021 – 30 aprilie 2022 au fost examinați 6.629 de candidați, din care  3877 de candidați au fost declarați admiși și 2752 de candidați au fost au fost declarați respinși.

Ca urmare a situației existente s-a luat decizia de a organiza o serie de sesiuni suplimentare de examinare practică, în zilele de sâmbătă, pentru a putea asigura fiecărui candidat măcar două șanse de a susține examenul la proba practică pentru a obține permisul de conducere, astfel încât în perioada de referință au fost desfășurate un  număr de 19 de sesiuni suplimentare în care au fost examinați un număr de 772 de candidați.

De asemenea, în ultimele șase luni s-au prezentat în audiență un număr de 3686 de persoane, care au solicitat programarea în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului de conducere.

Pe cale de consecință, ca urmare a numărului foarte mare de solicitări s-a dispus preluarea dosarelor, a căror termen de valabilitate expiră în următoarele 4 luni, în vederea programării,  astfel încât, în prezent există un număr de 731 de dosare preluate în cadrul audințelor pentru care trebuie să fie efectuate programări.

„Perioada de așteptare a candidaților în a susține proba practică de traseu a ajuns la aproape șase luni, iar activitatea de examinare practică a candidaților se desfășoară în present doar cu 5 examinatori, din care 2 ai serviciului și 3 delegați de la IPJ Suceava, din care 1 este împuternicit șef al serviciului.

Delegarea a 25 de polițiști examinatori din cadrul altor Servicii publice comunitare, începând cu data de 16.05.2022, ocazia cu care timpul de așteptare de peste 6 luni existent în acest moment s-ar putea reduce la aprox. 2 luni pentru categoriile B și BE, respectiv 3 luni la categoriile C, CE și D, estimându-se că se vor putea examina un număr de circa 5800 de candidați.

Delegarea unui număr de 25 examinatori din cadrul S.P.C. București, în trei weekenduri într-o perioadă de 3 luni, in vederea diminuării timpului de așteptare în cazul susținerii probei practice, estimându-se că se vor putea examina un număr de circa 1000 de candidați, iat timpul de așteptare va putea fi redus cu circa 1 lună de zile, funcție de procentul de promovabilitate înregistrat la ambele probe practice”, a declarat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.