Primarul Ion Lungu a anunţat astăzi, 31 octombrie, că licitaţia pentru contractul de salubritate al municipiului reşedinţă de judeţ se amână. Mai mult, nici ajutoarele de încălzire pentru suceveni nu vor fi acordate încă. Aşadar, două veşti proaste. Avem totuşi şi una bună: Nu cresc taxele locale.

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul Primăriei de edilul şef al municipiului Suceava, Ion Lungu a anunţat că finalizarea licitaţiei pentru câştigarea contractului de salubritate întârzie, dat fiind faptul că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a identificat lipsuri şi greşeli în caietul de sarcini întocmit de Primărie. „Până la 1 decembrie nu va fi finalizată licitaţia aşa cum ne-am propus. În acest moment sunt stocuri de materiale antiderapante pentru 2 luni. În şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie voi propune un proiect de prelungire a contractului cu ROSAL şi sper ca în acest fel să rezolvăm şi problema achiziţiei de materiale antiderapante pe toată perioada iernii”, a declarat Ion Lungu.

Pe de altă parte, încă o veste proastă se îndreaptă către sucevenii care şi-au depus dosarul pentru ajutorul la încălzire. Lungu a anunţat că există aproximativ 10 mii de astfel de cereri însă o parte dintre acestea s-au întors la asociaţiile de proprietari din cauza neregulilor sau a hârtiilor lipsă din dosare. Totuşi, pentru a veni în sprijinul locuitorilor, s-a luat decizia ca termenul de depunere a acestor dosare să se prelungească. Dacă era hotărât ca astăzi, 31 octombrie, să fie ultima zi în care sucevenii puteau depune la Primărie cererile de subvenţie, termenul de depunere s-a prelungit până la data 10 noiembrie. „Am decis să prelungim termenul de depunere a cererilor pâmă în data de 10 noiembrie pentru ca oamenii să aibă timp să aducă dosarele complete. Trebuie cel puţin 10 zile şi pentru operarea datelor în Primărie. Anual primim de la Guvern tot mai puţini bani”, a spus Ion Lungu.

În sfârşit şi vestea bună pentru locuitorii municipiului Suceava. Nu vor creşte taxele locale.

Declaratia primarului Ion Lungu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.