Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură detaliază în expunerea de motive pentru actul normativ faptul că nivelul actual al taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură este „destul de scăzut“ şi trebuie actualizat în conformitate cu importanţa economică şi socială a sectorului pescăresc.

Un alt motiv invocat este vizarea anuală a permiselor de pescuit comercial, precum şi cel recreativ sau sportiv şi a licenţelor de pescuit şi taxarea corespunzătoare, conform legislaţiei în vigoare „având în vedere faptul că permisele plastifiate au fost eliberate pentru o perioadă de opt ani“. Ca atare, Guvernul ar putea modifica taxele. În condiţiile în care, până acum, taxa de pescuit era, pentru anumite categorii de persoane, de 30 lei anual, urmează să ajungă 150 lei. În proiectul de Hotărâre de Guvern, la articolul 4, taxele vizate sunt de „150 lei pentru eliberarea anuală a permisului de pescuit recreativ/sportiv; 100 lei pentru eliberarea anuală a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru elevi şi studenţi; 100 lei pentru eliberarea anuală a permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru pensionari“.

Federaţia Română de Pescuit Sportiv şi-a desemnat reprezentanţi care au iniţiat, încă de la începutul săptămânii, discuţii la minister pentru a remedia problema. „Cu siguranţă nu va fi aşa cum doresc cei din Agenția de Pescuit iar taxele dorite de grașii care stau în birouri sunt enorme. Elevii, studenţii şi pensionarii cu ce au greşit? Eu sper că respectivele taxe nu vor fi aprobate”, ne-a declarat suceveanul George M. pasionat de pescuit. Vom vedea și ce reacșie vor avea și Asociaţiiile Pescarilor din județul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.