E oficial! Din 8 aprilie, Gura Humorului se îmbogățește cu un nou Festival, accentuând valențele culturale deja existente și cunoscute. Festivalul de Muzică și Film CINEMIX se va desfășura de-a lungul a 6 zile pline de evenimente în modernizata Casă de Cultură a orașului.

Din dorința de a mări atractivitatea zonei Gura Humorului și de a aduce noi activități în zonă, completând calendarul cultural anual, Primăria din Gura Humorului, cu sprijinul Consiliului Național al Cinematografiei, al Arhivei Naționale de Film și al Institutului Cultural Român, propun spectatorilor o reîntâlnire cu rădăcinile filmului românesc.

Astfel, va fi vernisată o expoziție de afiș, conținând peste o sută de afișe originale vechi de un secol, ale filmelor românești din zorii cinematografiei și vor fi proiecții zilnice cu pelicule din aceeași perioadă însoțite de muzică live, așa cum se obișnuia pe vremea lor.

Pornind de la ideea că cei care nu-și țin minte rădăcinile rareori știu unde vor să ajungă și dorind să contrabalanseze festivalul Toamnă la Voroneț din toamnă, organizatorii ne propun o scurtă incursiune în vremea în care actorii nu aveau nevoie de cuvinte pentru a ne face să înțelegem subiectul filmului, iar pianistul sau orchestra care însoțea proiecția era compozitorul inedit al muzicii.

Campania publicitară a evenimentului debutează pe 17 martie, moment când vom reveni cu programul definitiv.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.