Dacă județul Suceava nu poate fi evidențiat la nivel național cu lucruri demne de laudă, un parlamentar, ortac de meserie, s-a gândit totuși să se facă cunoscut. Și cum cu realizări nu a reușit, a devenit unul dintre principalii traseiști politici din Camera Deputaților.

CIOATA

După cum ați anticipat, este vorba de Cezar Cioată, un „ce vreau eu” al politicii sucevene. Dacă ar fi să comparăm luările de cuvânt în plen ale acestuia, numărul este aproape egal cu cel al trecerilor dintr-un partid în altul. Cunoscut la nivel național doar pentru nehotărârea politică și accentul moldovenesc, Cezar Cioată nu este foarte implicat în problemele comunității care l-a trimis în Camera Deputaților. În ciuda faptului că lauda de sine este pe măsura așteptărilor, realizările concrete ale acestuia lipsesc cu desăvârșire. Poate ar trebui totuși să îl învețe cineva pe deputatul Cioată că, în calitatea domniei sale de ales, nu trebuie doar să asculte cetățenii, precum un diriginte, ci trebuie să identifice neajunsurile administrațiilor locale și să mijlocească pentru a aduce un trend pozitiv.

Lăsând deoparte lipsa de activitate a necunoscutului deputat Cezar Cioată și axându-ne pe activitatea politică a acestuia la nivelul partidului pe care îl reprezintă, lucrurile stau chiar mai prost. Partidul Conservator, probabil singurul care l-a acceptat pe micul Cioată în rândul său, dincolo de faptul că avea un număr infim de membri la nivelul județului, parese că i-a pierdut și pe aceștia, dat fiind faptul că ușor ușor, sucevenii vor uita această denumire, activitatea fiind nulă.

Un alt calcul politic care trebuie luat în calcul foarte serios este trecerea deputatului Cezar Cioată la o altă formațiune politică, nou înființată la nivel național. Este vorba de partidul lui Vanghelie și Geoană, partid care în acest moment „pescuiește” cam tot ce se poate din Camera Deputaților, Senat, Consilii Județene, Consilii Locale și Primării de prin țară. Este lesne de înțeles faptul că o eventuală întâlnire între deputatul nostru, Cezar Cioată, și orice nume sonor din politica națională ar putea să-l facă să lase Partidul Conservator, și asta pentru că importanța de care ar crede că beneficiază i-ar trăda, cu siguranță, integritatea politică de care nu a dat dovadă. Practic, după Dan Diaconescu, Dan Voiculescu și independența pe care nu a putut-o stăpâni, Cioată o să încerce și prenumele cu inițiala M, adică Mircea sau Marian.

Și pentru că domnul deputat a învățat, odată cu preluarea funcției, că orice știre, fie ea negativă, fie ea pozitivă, este publicitate, noi ne-am asumat să-l promovăm în activitate. Doar un sfat, așa ca între bucovineni, am avea, dacă ne este permis: din când în când, câte o știre pozitivă, domnule deputat, nu ar strica pentru imaginea dumneavostră.

În speranța că nu se va mai afla pe nicio listă la alegerile din 2016, îi urăm deputatului Cezar Cioată somn ușor în continuare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.