”Democrația este un regim politic, un sistem care se dovedește depășit. Demos-ul din ce în ce mai îndobitocit în marea lui majoritate s-a dovedit incapabil de a vota în propriul său interes în repetate rânduri pe glob. În Turcia cand l-au votat pe Erdogan în 2014 și-n 2016 când l-au ajutat să înlăture leaderii armatei care îl mai puteau ţine în frâu. În UK când, în iunie 2016, 52% din populație a votat Brexitul neînțelegând că ieșirea Angliei din Europa le va fi nefastă. Degeaba oamenii de business şi intelectualii au votat împotrivă, masele inculte au câștigat referendumul pro Brexit. Asta s-a-ntâmplat în noiembrie şi în USA când Trump a fost ales să conducă țara următorii patru ani. Şi aici s-au opus toţi intelectualii, mediul de afaceri, personalități de tot felul din toate mediile. Am citit de curând în Forbes o nouă rânduire a miliardarilor lumii, mulți din nou veniţi fiind din Silicon Valley din IT. Li se puneau întrebări diferite, singura comună fiind: „Unde vă mutați dacă iese Trump?”.
Trăim vremuri în care intelectualii Globului fac infinit mai puţini copii decât restul. Masele de alegători sunt oameni needucați şi apăsați de multe probleme financiare şi de altă natură. Orice candidat care le poate PROMITE o REZOLVARE a problemei lor principale chiar şi FĂRĂ a avea o SOLUȚIE viabilă poate câştiga. Candidatul care va promite oricărui cetățean român 1000 de lei pe lună va prelua puterea fără ca majoritatea să se întrebe măcar de unde va lua acei bani şi ce va face asta economiei naționale, deci cum îi va afecta şi pe ei în mod direct. Asta în România unde sărăcia e la putere. În Franţa le promiți eliminarea problemei cu imigranți, șamd.
America şi România sunt în sfârşit în același an pentru ca Statele Unite au dat 100 de ani înapoi. Trump a câștigat cu o campanie ce poate fi reprezentată perfect de tricoul meu de pe www.tshirt-factory.ro, „Nimeni nu-ţi poate da ce îţi pot promite eu”. A ieșit președinte pe nesimțite în timp ce Hillary striga : „Bill, dragostea mea!”.
Singura rezolvare, pentru care o să fiu hulit fără îndoială, este eliminarea unuia dintre cele două principii de bază a democrației şi anume votul universal. Acesta dă dreptul oricărui cetățean adult de a vota. Cred că această formă de regim este depășită. Ar trebui să se stabilească noi criterii pe care trebuie să le îndeplinească votantul de mâine. Cât mai aspre din punctul meu de vedere, chiar dacă eu însumi aş risca să pierd dreptul de a vota. Nu m-ar deranja să voteze doar leaderii fiecărei ţări şi aş studia şi m-aş strădui să fac parte dintre ei. Poate un IQ minim, sigur nişte considerente ce ţin de morală șamd. Singura soluție pe care o văd.
Democrația a devenit Idiocraţie şi asta nu poate să rămână aşa. Zic, nu dau cu parul. Încă.
P.S. Şi ca să-mi iau hate-ul până la capăt şi ca să-mi umpleţi frigiderul de carne şi mama să mi-o jigniți cum doar voi știți, vă mai spun ceva: nu doar dreptul de a vota ar trebui câștigat ci şi pe cel de a face copii. Faptul că poţi procrea din punct de vedere fizic n-ar trebui să fie de-ajuns ca să o faci. La mine la orfelinat există trei frați, doi băieti şi o fetiță. Distanță mare de vârstă între ei. Mama lor îi naște cu bărbaţi diferiți, îi ţine cam 3 sau 4 ani, cât ţine şi dragostea după Beigbeder şi apoi mi-i dă mie. Şi nu-i mai vede în veci. Ei imi spun că ştiu că mai au şi alți frați ce n-au ajuns la mine. Sistemul nu-i găseşte. Eu o rog să mă anunțe când mai naște să vin şi eu la botez căci tot la mine vor ajunge. Şi vă rog şi pe voi să vă gândiţi. Are ea dreptul să mai facă? Câţi?!?”
Lasa un raspuns