Duminică, 30 iunie 2019, la Muzeul Satului Bucovinean, Chef Cătălin Scărlătescu va găti două preparate cu ingrediente care erau folosite în secolul al XV-lea.

Evenimentul va începe la ora 13:00 și se va încheia la ora 18:00.
Printre bucatele pe care Chef Cătălin Scărlătescu le va pregăti se numără feluri de mâncare din carne și lactate. Asta, deoarece, în perioada respectivă, o serie importantă de ingrediente folosite în ziua de azi, cum ar fi ceapa, porumbul, cartoful, nu erau ajunse pe meleagurile noastre. În schimb, mirodenii din Asia, precum piperul și cuișoarele, erau deja cunoscute și întrebuințate, astfel că gustul lor se va regăsi în rețetele lui chef Scărlătescu.
Vor fi pregătite câte 200 de porții/preparat; acestea vor putea fi degustate de vizitatorii prezenți la eveniment cu titlu gratuit.
Pe toată durata manifestării, publicul va putea interacționa cu Chef Cătălin Scărlătescu. Prețul de intrare în Muzeul Satului Bucovinean va fi: 4 lei/ adulți, 2 lei/pensionari și 1 leu/copii.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.