Instituția Prefectului Suceava, cu sprijinul Garnizoanei Suceava organizează ceremonia militară cu ocazia Zilei Naționale a României, vineri 1 Decembrie, cu începere de la ora 13, în Piața Tricolorului. Sunt invitați reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava și ai Primăriei Municipiului Suceava, ai asociațiilor veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă și retragere, Cultul erorilor, personal militar, civil din MAPN și MAI, reprezentanți ai partidelor politice, ai instituțiilor culturale, științifice, religioase, ai mass-media și societății civile.
Din Partea Ministerului Apărării Naționale – MAPN – participă cu efective Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, care va prezenta și tehnică, iar Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung va participa cu două plutoane la garda de onoare.
Din Partea Ministerului Apărării și Internelor, participă cu efective Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni. Cu tehnică specifică participă ISU Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Direcția Județeană de Informații Suceava. Primăria Suceava va pune la dispoziția evenimentului fanfara.
Tehnica desemnată de fiecare structură va fi prezentată într-o expoziție amplasată în fața Palatului Administrativ.
Toate efectivele vor intra în dispozitiv la ora 12,30, în fața Palatului Administrativ, iar după instalarea oficialităților se va intona Imnul de Stat al României, va fi oficiat un serviciu religios, urmat alocuțiunile autorităților referitoare la însemnătatea evenimentului. Se vor depune coroane și jerbe de flori și va urma defilarea gărzii de onoare, a tehnicii și fanfarei, cu prezentarea onorului. La ora 18, se va desfășura retragerea cu torțe a subunităților aparținând Inspectoratului pentru Jandarmi Județean Suceava, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La aceeași oră va avea loc un moment artistic susținut de Corala ISU “Bucovina”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.