În perioada 13-15 decembrie 2019, Teatrul Studențesc Fabulinus, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) și Casa de Cultură a Studenților Suceava invită publicul la prima ediție a Festivalului de Teatru Studențesc TeSt Fest!

Evenimentul însumează 6 spectacole de teatru și 2 concerte, toate reprezentațiile din festival urmând să aibă loc în sala de spectacole a USV, Auditorium „Joseph Schmidt”, cu excepția spectacolului Cosmic, care se va desfășura la Planetariul USV.

Pe lângă cele mai recente producții ale trupei de teatru studențesc locale, sucevenii vor mai putea viziona spectacolele trupelor de teatru ale Caselor de Cultură a Studenților din Iași (Teatrul Ludic, fondat în 1978), Cluj-Napoca (Teatrul Imago, înființat în 1998) și București (Teatrul Podul, fondat în 1968), dar și participa la concertele ce vor încheia serile de vineri și sâmbătă, susținute de Bobo Burlăcianu sau Trupa Mici.

Născut din dorința de a facilita accesul publicului la actul cultural și de a oferi spectatorilor diversitate culturală, Festivalul de Teatru Studențesc TeSt Fest este, după cum sugerează și numele, un proiect studențesc, a cărui organizare este făcută pe bază de voluntariat, de către membrii Teatrului Studențesc Fabulinus, fondat în 2011. Coorganizatorii evenimentului sunt Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Casa de Cultură a Studenților Suceava.

Programul festivalului:

Vineri, 13 decembrie – la Auditorium „Joseph Schmidt”:

18.00 – Pisica verde – Teatrul Studențesc Fabulinus – C.C.S. Suceava

De Elise Wilk, regia Cosmin Panaite

19.30 – Bani din cer – Teatrul Studențesc Ludic – C.C.S. Iași

După Ray Cooney, regia Andrei Ciobanu

21.30 – Concert Bobo Burlăcianu

 

Sâmbătă, 14 decembrie – la Auditorium „Joseph Schmidt”:

18.00 – Mora – Teatrul Studențesc Imago – C.C.S. Cluj Napoca

După Matei Vișniec, regia Nicoleta Poenar

19.00 – Țîba – Teatrul Studențesc Fabulinus – C.C.S. Suceava

Foarte puțin după William Shakespeare, regia Cosmin Panaite

20.30 – Concert Trupa Mici

 

Duminică, 15 decembrie:

18.00 – Acțiune Houellebecq – Teatrul Studențesc Podul – C.C.S. București

După Michel Houellebecq (la Auditorium ”Joseph Schmidt”)

19.30 –  Cosmic – Teatrul Studențesc Fabulinus – C.C.S. Suceava (la Planetariul USV)

Texte Light of Ink, regia Cosmin Panaite

 

 

Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile, în fiecare dintre cele 3 seri, evenimentele urmând să înceapă de la ora 18.00.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.