Vicepreședintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a fost prezent miercuri, 15 ianuarie, la Suceava, pentru a-și prezenta programul pentru Dezvoltarea Economică şi Socială a Moldovei, „ProMold“. Acesta a vorbit și despre plecarea din Alianță a celor doi parlamentari suceveni, senatorul Ilie Niță și deputatul Alexandru Băișanu.

Îi pierdusem de mai demult. Pe senator îl pierdusem mai demult, iar pe Băișanu cred că îl pierdusem de la votul lui Grindeanu. De fiecare dată când aveam un vot foarte important, domnul Băișanu avea o scuză pentru a nu participa la vot. De atunci ne-am dat seama că în legătură cu parlamentarii noștri de Suceava avem o problemă”, a declarat Varujan Vosganian.

Potrivit vicepreședintelui ALDE, cei doi parlamentari suceveni au lipsit de la dezbaterile privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, de la dezbaterile privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală, dar și de la alte dezbateri importante la care votul era la muchie și la care în nicio numărătoare nu se putea conta pe votul acestora.

„Pentru noi, cei doi parlamentari au fost un risc asumat. A fost bine că aveam parlamentari, dar în același timp nu puteam conta pe ei în momente delicate și decizii majore. De aceea, comportamentul lor nu a fost nicio surpriză. Unul dintre ei era mai apropiat de PSD, sau tindea să se apropie de PSD, iar celălalt tindea să se apropie de el însuși, avea anumite ambiții care nu puteau fi argumentate de prestația pe care a avut-o”, a mai declarat Varujan Vosganian.

Acesta a precizat că nu l-a cunoscut pe Ilie Niță, în schimb pe Alexandru Băișanu îl știa de mai multă vreme și a menționat că atunci când erau în același partid, l-a susținut pe primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc, împotriva lui Băișanu, pentru președenția PNL.

Prea multă afinitate nu am avut noi doi. Pentru mine, uman nu este o pierdere. Sigur, este o pierdere în plan parlamentar, și s-ar putea ca până la urmă să fie un câștig și nu o pierdere”, a conchis vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, care a precizat că se simte mult mai confortabil cu Ovidiu Milici la conducerea ALDE Suceava, atât uman, cât și ca viziune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.