Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a informat că administrația județeană se pregătește să crească capacitatea de intervenție a Serviciului Public SALVAMONT Județean Suceava în contextul dezvoltării turismului montan în județul Suceava.

„Astfel, în ședința deliberativului județean de joi, 28 octombrie, vom propune aprobarea suplimentării Statului de funcții a Serviciului Public Județean SALVAMONT Suceava cu 2 posturi de salvator montan.

Vom putea crea două echipe de salvatori montani angajați cu normă întreagă pentru a putea asigura activitatea de salvare și prevenire a accidentelor în zona montană la nivelul județului Suceava. De asemenea, ne propunem sa creăm în cadrul Salvamont Suceava un dispecerat județean care să preia apelurile prin 112 în cazul persoanelor rătăcite, dispărute sau accidentate în zona montană sau în zonele cu grad de dificultate ridicat. Serviciul Public SALVAMONT Suceava întreține un număr de 56 trasee turistice montane omologate care însumează peste 600 km, 165 trasee de escaladă în Masivul Rarău și peste 200 km traseu de cicloturism”, a precizat Niculai Barbă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.