Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a reacționat după ce în spațiul public au apărut mai multe informații conform cărora ar fi cerut să fie testat pentru coronavirus fără a avea un motiv întemeiat și, mai mult decât atât, înaintea medicilor.

Acesta a explicat, pe larg, cum a stat situția la vremea aceea.

„ Aș fi preferat să vorbim astăzi despre ajutorul pe care încercăm să îl dăm Spitalului Județean Suceava, însă dacă tot am ajuns să fiu asociat cu niște informații ireale care au fost furnizate sucevenilor trebuie să explic situația. Cumnata mea este medic la secția de Pneumologie, de la Spitalul Județean Suceava, iar pe 15-16 martie a fost de gardă. Aici a fost adus un pacient, care avea probleme pulmonare, iar în urma anchetei epidimiologice s-a constatat că nu are istoric de călătorie și nici nu a fost contact cu o persoană depistată cu noul covid. Astfel, medicii au hotărât să rămână în secția unde lucra și cumnata mea, însă să fie tratat ca și cum ar avea o viroză. Între timp, acestuia i s-a făcut și un test pentru a fi siguri. Pe 17 martie, rezultatul pacientului a  arătat că are coronavirus. A doua zi, pe 18 martie, cumnata mea și colegii săi de pe secții au fost testați pentru că erau contacți direcți ai unui pacient cu noul coronavirus, iar aceste dovezi se găsesc la Direcția de Sănătate Publică”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc.

Întrucât, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, fusese la cumpărături alături de soția sa, de cumnata și soțul ei, a devenit necesar ca acesta să se autoizoleze.

„Am solicitat apoi să fiu testat: în primul rând lucrez la Consiliul Județean și intru în contact cu foarte multă lume. În al doilea sunt și în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar în acea perioadă ședințele se făceau cu prezență fizică, într-o sală din Consiliul Județean. Lângă mine stăteau prefectul și șeful ISU. Ce-ar fi însemnat să stau cu atâția oameni la masă și eu să fiu infectat? N-am insistat, n-am făcut nicio presiune: când am fost chemat, atunci am mers și mi-am făcut testul. În acel moment aveam al doilea caz de COVID 19 în Suceava, deci nu se punea problema să fie testați și medicii de pe alte secții. Eu nu am luat locul de testare al unui medic așa cum se încearcă să se transmită”, a mai subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava. 

Cumnata vicepreședintelui CJ  a fost retestată, după venirea noii conduceri, pentru că prima testare, dintr-o eroare probabil, a fost negativă, în condițiile în care starea ei se agrava, iar toți colegii ei erau confirmati pozitiv.

De aici probabil s-a tras și concluzia că Viorel Seredenciuc a fost testat înaintea cumnatei sale care este medic, lucru care, însă, se pare că nu are conexiune în realitatea.

Vicepreședintele CJ a mai declarat că nu a primit nici până astăzi, 09.04. 2020, rezultatul acelui test, deși, jurnaliști din presa centrală l-au anunțat că e negativ, acestea fiind niște informații cu caracter personal.

One Response

  1. Mlutur

    Zice el “Am solicitat apoi să fiu testat: în primul rând lucrez la Consiliul Județean..”, cam asta spune tot. Nu degeaba l-a delegat Flutur sa apere groapa de gunoi de pe Mestecanis..

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.