Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, le-a reamintit sucevenilor și turiștilor că minivacanța 1-5 iunie este ideală pentru drumeții în Bucovina. Acesta a spus că sunt deschise două dintre cele mai atractive trasee, Via Transilvanica și Via Mariae, pe care Serviciul Salvamont Suceava a finalizaț lucrările de întreținere, amenajări sau reamenajări.
Niculai Barbă a mai precizat că trebuie de avut în vedere recomandările Serviciul Public SALVAMONT Suceava pentru zona montană din județul Suceava.
Cum în zona montană a județului Suceava mai există zăpadă în zonele cu altitudine de peste 1600 m, respectiv în masivul Călimani, de regulă la limitele dintre pădure și golul alpin, sau pe jgheaburi, unde grosimea stratului de zăpadă a fost foarte mare, traversarea acestor zone necesită o atenție sporită și echipament adecvat.
„Facem următoarele recomandări turiștilor:
– să țină cont de atenționările de vreme rea, deoarece temperaturile pot varia foarte mult într-un interval de timp scurt, de la 20-25 grade pe vreme bună pănă la 3-4 grade, sau chiar mai puțin, după o furtună;
– să fie echipaţi corespunzător, cu încălțăminte cu talpă aderentă, de preferat tip gheată, cu jachetă de vânt, rucsac, căciulă, cu apă etc.
– să se intereseze despre starea traseului;
– în cazul în care consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, este indicat să telefoneze Serviciului Salvamont pentru informaţii sau pentru intervenţii în timp optim, pentru a se evita situaţii neplăcute, uneori critice.
În aceste zile nu sunt recomandate următoarele trasee montane:
a. în masivul Călimani:
– traseul marcat cu cerc roșu, între șaua Negoiu și Poiana Izvoarele;
– traseul marcat cu cerc albastru, între Gura Haitii și vf. Călimanul Cerbului;
– traseul marcat cu cruce roșie – Poiana Izvoarelor – Coada Pietrosului;
– traseul marcat cu triunghi albastru : Schitul 12 Apostoli – Vatra Dornei.
b. masivul Rarău:
– traseul marcat cu cruce galbenă, Izvorul Alb-Rarău, dar turiștii pot urca pe traseul marcat cu punct albastru, care pleacă spre Rarău de la baza pârtiei Rarău.
c. Obcinile Bucovinei:
– traseul marcat cu bandă roșie, între vf. Pietriș și Pasul Pașcani.
Telefoane utile:
0745/313052 şi 0725826668 ( 0salvamont) – pentru informaţii si recomandări privind zona montană.
112 – pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.