Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava, a declarat, după finalul Târgului de Turism al României care s-a desfășurat la Romexpo-București, că anul acesta a fost o ediție reușită, participarea județului Suceava fiind una consistentă. Potrivit acestuia, campionii europeni, mondiali și olimpici la canotaj au promovat Bucovina la Târgul de Turism al României. „Împreună, în aceeași barcă, pentru Bucovina!”.
Barbă: „A fost cea mai consistentă participare a județului Suceava la un târg de turism, o participare apreciabilă și apreciată”
A fost cea mai consistentă participare a județului Suceava la un târg de turism. Aceasta ar fi o concluzie după participarea județului Suceava la Târgul de Turism al României, care s-a desfășurat la Romexpo-București la finele săptămânii trecute.
„Consistența acestei participări a județului Suceava la târg de turism se datorează și faptului că am experimentat o nouă formulă de participare. Pe lângă Consiliul Județean Suceava, reprezentat de CNIPT la târguri, am avut de această dată lângă noi, pe lângă Asociația Produs în Bucovina, o serie de alte consilii locale, primării, asociații. Am avut în acest an GAL Bucovina de Munte, asociație care printr-un proiect a obținut o finanțare în vederea promovării tuturor celor care sunt asociați în acest GAL pe zona de munte, pe zona Câmpulung. A fost și zona Vatra Dornei prezentă, am avut și meșteri populari și tot ce a însemnat partea de folclor, programe artistice și programe de promovare a Bucovinei, Ansamblul Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu. Pentru prima dată, în standul județului au fost cei de la Salvamont Suceava, care au prezentat traseele montane și domeniul schiabil din județ. Tema principală a fost Crăciun în Bucovina. A fost și o promovare a evenimentelor de anul viitor. Această participare cu mai multe entități implicate și interesate de promovarea în turism a fost un preambul la ceea ce noi ne dorim să facem de anul viitor și anume să promovăm județul Suceava sub brandul Bucovina în cadrul Organizației de Management al Destinației Bucovina, OMD regional pe care dorim să-l înființăm cât mai repede pe parcursul anului viitor”, a spus vicepreședintele Niculai Barbă.
Fiecare zi cu evenimente de interes
„În prima zi a avut loc deschiderea standului României, urmată de vizitarea standului județului Suceava de către oficialități în frunte cu ministrul Cadariu, secretari de stat, doamna Lungu, cu alte oficialități, cu foarte multă presă interesată de Bucovina și care au dorit să obțină cât mai multe informații. La târg s-au dat materiale de promovare, au fost demonstrații gastronomice, atelier de meșteri populari axat pe măștile de sărbători de iarnă. A fost lansată Ruta cultural-turistică Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România, unde județul Suceava a fost inclus și deschide această rută care înseamnă o recunoaștere a meșteșugurilor, care sunt păstrate și duse mai departe de meșteri populari iscusiți. Vineri am organizat o seară bucovineană care până la urmă s-a transformat într-o seară românească pentru că am invitat și alte județe, precum Neamț, Caraș-Severin, Maramureș. A ieșit până la urmă o seară românească extrem de apreciată de public și de expozanți. Am reușit să atragem atenția și de data aceasta prin evenimentele pe care le-am organizat în cadrul târgului. Ansamblul a prezentat și un moment care promovează obiceiurile de iarnă din Bucovina și dansurile populare. Un moment interesant l-a reprezentat dansul minorităților. Oamenii au putut să vadă dansul mai multor minorități din Bucovina și ce este interesant în această coregrafie este că, pe dansul fiecărei minorități, celelalte minorități intră și ele în dans. A fost extrem de atractiv, iar ritmul și coregrafia au fost deosebit de interesante”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.
Canotorii suceveni, campioni europeni, mondiali și olimpici, soții Ionela și Marius Cozmiuc, Ancuța Bodnar, Maria Tivodariu și Maria-Magdalena Rusu, dar și cântărețul Marcel Pavel la standul județului Suceava
Standul județului Suceava a fost vizitat și promovat în același timp, duminică, de campionii europeni, mondiali și olimpici la canotaj și anume de Ancuța Bodnar, soții Ionela și Marius Cozmiuc, Maria Tivodariu, Maria-Magdalena Rusu care au venit împreună cu alți tineri performeri suceveni și prieteni din țară, ca Florin Lehaci sau Marius Bodnar și, precum o mare familie de Bucovina, au pus umărul la promovarea Bucovinei.
Cu toții, in aceeași barcă, pentru Bucovina!
„La standul nostru au venit și alte personalități, oficialități și presă, precum Marcel Pavel, directorul Operei Române, domnul Jinga, cei din ANAT, din agențiile de turism interesați de a organiza evenimente pentru anul viitor. Toți s-au bucurat foarte mult de primirea pe care au avut-o și de faptul că au putut să vadă meșterii populari și programe artistice. S-au bucurat foarte mult și de demonstrațiile de gastronomie, au putut să vadă și rețetele, să facă și degustările produselor. Produse și rețete pe care parte dintre ei nu le știau și sunt unicate, specifice zonei noastre. La plecare, toți s-au prins în horă, sentimentul fiind unul de mare bucurie”, a conchis Niculai Barbă.
Lasa un raspuns