Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a transmis că Bucovina a avut o prezență remarcabilă la Târgul de Turism al României Romexpo, ce s-a desfășurat în perioada 23-26 februarie 2023.
La această ediție, noutatea a reprezentat-o promovarea evenimentelor cultural-turistice incluse în calendarul Anului Ciprian Porumbescu.
„Astfel, ne-au fost alături în aceste zile personalități de marcă din țară și străinătate. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost gazda pentru cei care au vizitat standul Bucovinei în cadrul evenimentului care a avut loc la deschiderea Târgului. Ministrul Constantin Cadariu a fost prezent împreună cu echipa sa de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.
Formatul participării la evenimente de promovare, devenit deja unul consacrat, a reunit în standul Bucovinei reprezentanți de la primării și asociații din toate zonele județului Suceava.
Astfel, au fost prezenți Primăria Municipiului Suceava, Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, Primăria municipiului Vatra Dornei, Primăria orașului Gura Humorului, Primăria comunei Ciocănești, meșterul popular Luminița Niculiță, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, Ansamblul Flori de Bucovina din Sadova, Agenția de Turism Bucovina Travel din Vatra Dornei, Asociația Produs în Bucovina, reprezentanți ai Ansamblului Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu, care au asigurat suportul artistic, Balada lui Ciprian Porumbescu fiind atracția vizitatorilor.
Au fost promovate destinațiile turistice cu accent pe OMD-urile locale și Programele din acest an, printre care Paştele în Bucovina cu Festivalul Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, Programul Ștefanian, Programul Ai verde în Bucovina, Festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare din Cetatea Sucevei, Festivalului Păstrăvului de la Ciocănești, Nunta în Bucovina, Pelerin în Bucovina.
Bucovina se află pe podium în orice clasament care se face în turism. La acest Târg, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a primit premiul acordat de FIJET în cadrul Galei Destinația Anului.
Pe lângă promovare, Consiliul Județean Suceava acordă o atenție deosebită dezvoltării și modernizării infrastructurii pentru dezvoltarea turismului. In acest sens sunt accesate toate sursele de finanțare posibile, de la cele locale la cele cu fonduri europene, inclusiv prin PNRR. Nu există program pe care să nu depunem proiecte. De la CJ Suceava sunt alocate fonduri pentru Cetatea de Scaun a Sucevei, drumurile de la Stupca și Izvoarele Sucevei spre Șipote, iar prin PNRR județul Suceava a obținut finanțare pe Rutele cultural – turistice, restaurare și promovare pentru mănăstiri, biserici de lemn și sate tradiționale, precum și pentru gastronomia tradițională.
O concluzie pe care o putem exprima la finalul acestui Târg, având în vedere și interesul manifestat de toți cei care ne-au vizitat standul, este că Bucovina confirmă a fi deosebit de atractivă în orice perioadă a anului, astfel că pentru Bucovina nu mai putem vorbi de extrasezon. Ca urmare, le-am recomandat tuturor să-și facă rezervări din timp”, a transmis vicepreședintele Niculai Barbă.
May be an image of 14 people, people standing and indoor

5 Responses

 1. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue : initializam serbarea martisorului _ o serbare dacica_ ue si euroatlantica _ suceava _ primetrul complex comercial bucovina & moda : 10h17′ 27 februarie 2023 :

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : ora 17 _ celebratia de punere in dialog de reunificare a bisericii ortodoxe si catolice _ la 1000 de ani de la marea schisma _ invitati u.e
  si euroatlantici de rang 1si 0 !*_ in virtual !*:

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : rezulta _ idee_ inaugurare ” piata constitutiei { blue music system}”= prima constitutiei spatiala a civilizatiei umane !*: asa sa ne ajute dumnezeu!*: blue page _ the white house in old world _ 10h30’_ 27 februarie 2023 :

  Răspunde
 4. mihai grigore

  : 10… 0_ start are program _ invitati spatiali _ elon musk _ microsoft_ google_ yahoo !*:

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.