Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a anunțat că, odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale, este aşteptată o creştere a numărului sucevenilor care se vor întoarce în judeţ, marea majoritate a acestora urmând să fie plasaţi în carantină.

 În acelaşi timp acesta a făcut un apel şi către sucevenii din străinătate să fie conştienţi că dacă vor veni în această perioadă acasă vor fi plasaţi automat în carantină.

„Este posibil să avem o creștere semnificativă a numărului de suceveni care se vor întoarce în această perioadă acasă pentru a petrece Sărbătorile Pascale. Facem un apel către proprietarii de pensiuni și hoteluri să pună la dispoziție spații pentru carantină. Facem un apel către aceștia să dea dovadă de solidaritate în aceste momente și să conștientizeze faptul că trebuie să fim împreună și la bine și la greu”, a transmis vicepreședintele CJ Suceava.

Potrivit acestuia, au fost stabilite spații suplimentare de carantină în aproximativ opt pensiuni, însă necesarul va fi mai mare.

„Consiliul Județean Suceava, împreună cu Prefectura, a identificat soluții pentru asigurarea spațiilor de cazare pentru cadrele medicale ale spitalului care potrivit ultimelor reglementări vor sta în regim de carantină pentru a nu exista pericolul infectării familiilor, dar și pentru asigurarea de spații de carantinare instituționalizată și pentru medicii din alte județe care sunt sau vor veni în această perioadă la Spitalul Județean Suceava sau la Direcția de Sănătate Publică. Pentru cadrele medicale au fost identificate două hoteluri și două pensiuni în Suceava și în imediata apropiere”, a conchis vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.