Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a informat că fostul secretar de stat din cadrul Ministerulului Dezvoltării Cristian Șologon vorbește despre Programul Național de Dezvoltare Locală, deși, când PSD-ul se afla la putere și el îndeplinea o funcție importantă în Minister, nu a făcut nimic pentru județul Suceava.

„Domnul Șologon s-a trezit vorbind despre PNDL, în condițiile în care, atât timp cât a lucrat la Ministerul Dezvoltării, n-a mișcat un deget pentru solicitările de finanțare depuse de Consiliul Județean Suceava, exact finanțări pentru PNDL. Vorbesc aici de finanțarea drumurilor județene Frasin – Broșteni, Câmpulung Moldovenesc – Rarău (prin Izvorul Alb), Soloneț – Pleșa, Brodina – Ulma și altele.

De asemenea, în Anul Centenar, ne-a fost respinsă de Ministerul la care lucra și finanțarea pentru Sala Unirii. Toate aceste proiecte noi le-am finanțat din bugetul propriu, pentru unele apelând la credite. Totodată, din cauza OUG 114/2018, ordonanța dată de Guvernul PSD, plătim majorări consistente ale cofinanțărilor la proiectul Axei Rutiere Suceva- Iași de aproape 20 milioane de euro.

Când a venit la Palatul Victoria, în noiembrie 2019, Guvernul Orban a găsit restanțe la plata facturilor PNDL în județ de peste 30 milioane de euro, reprezentând facturi neplătite din luna august, pe care le-a achitat la zi. Să critici activitatea Consiliului Județean exact pe domeniul în care aveai puterea să ajuți dar n-ai făcut-o, e greu de înțeles. O fi doar o «strategie» de campanie marca PSD”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.