Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristinel Crețu, a transmis miercuri, 17 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la depozitul ecologic de la Moara, că au fost finalizate lucrările din  cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Suceava”, investiție realizată cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 31 de milioane de euro.

Crețu a arătat că investițiile au inclus în primul rând cele două depozite ecologice de la Moara și Pojorâta.

„Au inclus de asemenea, stația de sortare a deșeurilor reciclabile de aici de la Moara cu  capacitate de 28.600 de tone pe an, o stație de transfer nou construită la Câmpulung Moldovenesc care va procesa 11.000 de tone pe an. Mai include cele două stații de transfer de la Rădăuți și Fălticeni, care în total vor procesa 67.000 de tone pe an. În cadrul proiectului au fost închise gropile neconforme din Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Fălticeni, Siret, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean. El a adăugat că au mai fost construite 1.242 platforme de colectare din care 338  în urban și 904 în mediul rural și au fost distribuite 44.000 de unități de compostare în zonele rurale și 15 tocătoare de deșeuri vegetale. ”A fost un proiect complex  dar benefic atât pentru sănătatea populației cât și pentru mediu”, a declarat Cristinel Crețu.

Depozitul ecologic de la Pojorâta încă nu este funcțional, dar în acest sens este depusă  documentația pentru obținerea autorizației de mediu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.