Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a informat că datele privind traficul de pasageri în primele patru luni ale anului pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava confirmă concluziile referitoare la primul trimestru al acestui an. Astfel, atât la finalul trimestrului, cât și după patru luni se înregistrează o depășire a numărului de pasageri aferent perioadelor similar pe anii anteriori, inclusiv pe 2019, an considerat de diferență, anterior pandemiei.
Astfel, potrivit lui Barbă, în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat peste 112.000 de pasageri ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de 2019. La finalul unii aprilie a fost depășit numărul de 174.000 de pasageri, creșterea față de 2019 fiind de 56%.
„Datele și trendul privind numărul de pasageri procesați până la acest moment ne permit să estimăm că anul acesta va fi depășit traficul de pasageri din 2019. În lunile martie și aprilie s-a înregistrat o activitate intensă pe aeroportul sucevean într-un context nou și cu noi provocări, determinate de criza refugiaților, care a determinat un flux semnificativ de pasageri de naționalitate ucraineană. Acești pasageri au ales destinații deservite de Aeroportul Internațional «Ștefan cel Mare» Suceava, beneficiind de proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret față de Aeroport. De asemenea, în cele 2 luni au fost organizate și coordonate zboruri de repatriere”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.
În clasamentul aeroporturilor din România, pe criteriul număr de pasageri procesați, cel mai important criteriu după care sunt comparate aeroporturile, după primul trimestru al anului 2022, ne situăm pe un onorant loc 5, după aeroporturile mari ale tarii – Otopeni, Cluj, Iași, Timișoara, devansând aeroporturi precum Sibiu, Bacău, Craiova, Constanța etc.
Destinații și frecvențe pentru sezonul de vară 2022
TAROM:
Bucureşti-Otopeni: 9 frecvențe/săptămână
BLUE AIR:
Bucureşti-Otopeni: 3 frecvențe din 9.06
WIZZ AIR:
Dortmund: 2 frecvențe/săptămână
Memmingen: 2 frecvențe/săptămână
Bologna: 2 frecvențe/săptămână
Roma Ciampino: 4 frecvențe/săptămână
Milano Bergamo: 6 frecvențe/săptămână
Londra Luton: 9 frecvențe/săptămână
RYANAIR:
Bruxelles Charleroi: 2 frecvențe/săptămână
Dublin – 2 frecvențe/săptămână
Manchester – 2 frecvențe/săptămână
Milano Bergamo – 7 frecvențe/săptămână
Roma Ciampino – 3 frecvențe/săptămână
Veneția Treviso – 2 frecvențe/săptămână
Viena – 2 frecvențe/săptămână
Noutăți referitoare la destinații
În luna aprilie 2022 Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a inaugurat o nouă destinație, mult solicitată și așteptată, spre Dublin, Irlanda. Aceasta va fi operată de către RYANAIR, cu două frecvențe pe săptămână.
Din 31 martie 2022, RYANAIR a reluat operarea destinației Veneția Treviso, cu 2 frecvențe săptămânale, destinație pe care a mai operat-o de la Suceava în sezonul de vară 2021.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.