Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Niculai Barbă a informat că credincioșii ortodocși din județul Suceava vor primi și în acest an, în noaptea de Paște, Lumina Sfântă de la Ierusalim.
Potrivit acestuia, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților va fi organizată și în acest an aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim la Suceava.
Barbă  a  subliniat că Lumina Sfântă va fi adusă din nou la Suceava, după o pauză de un an, în condițiile în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil având în vedere restricțiile impuse la acea vreme ca urmare a pandemiei de coronavirus.
„Se continuă, astfel, inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. În anul 2009, Lumina Sfântă a fost adusă la Suceava direct de la Ierusalim.
Noi am finalizat discuțiile în ceea ce privește pregătirile pe Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava. Restricțiile aflate în vigoare la această dată permit aducerea Luminii Sfinte, în condițiile impuse de normele în vigoare și cu respectarea tuturor regulilor specifice situației pandemice actuale”, a declarat Niculai Barbă.
Acesta a explicat că Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim de Patriarhia Română, iar un avion în care se va afla o delegație condusă de un preot sucevean desemnat de Arhiepiscopie o va aduce de la București la Suceava. Lumina Sfântă va fi apoi împărțită conform regulilor stabilite de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.
„Faptul că în acest an se reia aducerea Luminii Sfinte este un semnal mai mult decât îmbucurător în ceea ce privește revenirea la normalitate. Și trebuie subliniat, și aici, faptul că acum suntem în situația în care județul Suceava, la un an de la începutul pandemiei de coronavirus, se află pe ultimul loc în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus”, a spus vicepreședintele  CJ Suceava.
De asemenea, marți, 27 aprilie, va avea loc sfințirea troiței de la Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava. Troița de la aeroport reprezintă scena Învierii Domnului și este realizată în tehnica mozaic.
 „În acest an restricțiile aflate în vigoare la această dată ne permit să organizăm aducerea Luminii Sfinte, în condițiile impuse de normele în vigoare și cu respectarea tuturor regulilor specifice situației pandemice actuale”, a arătat Niculai Barbă.

One Response

  1. Cosmin_Gută

    Dar ce treaba are CJ al PDL,adunare penticostala de politruci acoperiti,cu „aducerea luminii sfinte de la Ierusalim”? Dumneata n-ai auzit de simonie? Că asta a făcut gauleiterul Ghiță când nu numai că „ a adus” dar a și impărțit lumina ,chiar pe aeroport,substituindu-se ,ca mirean,în obligațiunile clerului! Nu vă este rușine,n-aveți habar sau sunteți nesimțiți,ca întotdeauna? IPS Calinic nu are nimic de zis? Poate să-l întrebăm….

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.