Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a precizat că nici un pacient cronic din județul Suceava nu va rămâne fără îngrijire medicală. Niculai Barbă a spus că Spitalul Județean nu se închide pentru pacienții cronici.

El a spus că astăzi a discutat cu managerul Spitalului Județean Suceava pentru a se asigura că pacienții cronici vor beneficia de îngrijire fără întrerupere în următoarea perioadă, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 și de internări.

„Ambulatoriul va funcționa la capacitate maximă pentru a se asigura programul și evaluarea pacienților, iar dacă vor apărea urgențe, pacienții cronici vor fi preluați în Unitatea de Primiri Urgențe și, dacă va fi cazul, vor fi internați, așa cum se procedează și acum. Spitalul Județean continuă să asigure serviciile medicale corespunzătoare pentru toate patologiile non – COVID, pentru cronici și urgențe, la care se adaugă un număr mare de pacienți infectați cu SARS-CoV-2, majoritatea fiind cazuri cu forme medii și grave.

Foarte important în acest moment este ca toate spitalele din județ să facă front comun cu Spitalul Județean, să poată prelua pacienții cu forme ușoare ale bolii, astfel încât să nu se ajungă vreodată să fie afectată activitatea Spitalului Nou pe patologiile non-COVID”, a declarat Niculai Barbă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.