În perioada 12-14 februarie 2023, la Târgul Internațional de Turism BIT – BORSA INTERNAZIONALE DEL TURISMO, MILANO, viceprimarul comunei Brodina, renumitul meșter popular Elena Torac, a reprezentat cu cinste Bucovina și România.
La acest târg internațional, Consiliul Județean Suceava a participat alături de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, organizaţiile și asociaţiile şi patronatele de profil, având unul dintre cele mai vizitate standuri.
La standul Bucovinei, meșterul popular Elena Torac a făcut demonstrații pentru vizitatorii care au fost încântați să afle despre tainele încondeierii ouălor, acest meșteșug specific Bucovinei. De asemenea, viceprimarul comunei Brodina a fost remarcată si pentru costumul popular, povestind grupurilor numeroase de vizitatori despre costumul popular specific Bucovinei, despre tradiții si obiceiuri, oamenii fiind interesanți, promițând că vor vizita Bucovina.
Daniela Santanchè, ministrul Turismului din Italia, Florin Pascu, Consulul General interimar al României la Milano, Simona Mărăscu, ministru consilier în cadrul Consulatului General, și Tudorița Lungu, secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, sunt câteva dintre persoanele importante care au vizitat standul României la Târgul Internațional de Turism „BIT Milano”, bucurându-se să afle despre frumusețile Bucovinei și despre meșteșugurile si obiceiurile populare ale acestui loc binecuvântat de Dumnezeu.
Remarcabilă a fost prezentarea principalelor obiective turistice ale Bucovinei, realizată de reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, din program nelipsind degustările de produse tradiționale românești din Bucovina, dar si din Maramureș.
Elena Torac a fost unul dintre cei doi meșteri populari care au reprezentat România la acest târg internațional, aceasta prezentând meșteșugul încondeierii ouălor, iar reprezentanta județului Maramureș – meșteșugul cusăturilor cu mărgele.
Amintim că Elena Torac încondeiază ouă de 45 de ani, făcând parte dintr-o familie cu tradiție în acest meșteșug. Pe parcursul anilor a reprezentat comuna natală Brodina, etnia huțulă din care face parte, dar și Bucovina la o mulțime de evenimente si expoziții de profil atât în tară, cât și în străinătate (Canada, Belgia, Spania, Portugalia, Italia, Franța,Germania, Austria, Moldova, Ucraina, etc.).
De asemenea, alături de familie a pus bazele unei colecții etnografice care numără zeci de obiecte de o inestimabilă valoare, transmițând dragostea pentru traditiile populare și copiilor săi.
Lasa un raspuns