Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a anunțat că, în cadrul programului de modernizare a Sucevei de la scara blocului, lucrările continuă, în acest moment fiind deschise șantiere în majoritatea cartierelor.

În zona Primăriei municipiului Suceava reabilităm o parcare de 1.300 metri pătrați, plus accesele aferente acestei parcări, pe strada Leca Morariu, în spatele cofetăriei Studențeasca. Odată ce începem aceste reabilitări cu covor asfaltic, înlocuim și țevile de apă, pentru că sunt destul de vechi. Pe Aleea Nucului finalizăm ceea ce este început de anul trecut și se toarnă un strat de uzură. Sperăm ca până la sfârșitul acestei săptămâni să finalizăm lucrările în acea zonă. Sunt 3.200 de metri pătrați de stradă și o parcare de 360 de metri pătrați”, a declarat Lucian Harșovschi.

Viceprimarul municipiului Suceava a anunțat și o lucrare destul de amplă în cartierul Burdujeni, la o stradă de 3.650 de metri pătrați și o parcare de 1.280 de metri pătrați.

De asemenea, în cartierul Obcini se află echipe care lucrează la reparațiile uzuale, dar și echipe care lucrează la modernizarea unor parcări. Mai exact, la intersecția străzilor Slătioarei cu Gavril Tudoraș, la o parcare de 466 de metri pătrați reabilitată complet și o stradă de 400 de metri pătrați, cu trotuare de 200 de metri pătrați și accese reabilitate către cinci scări de bloc.

Lucian Harșovschi a precizat și că, de săptămână viitoare, vor începe lucrările de modernizare la Strada Scurtă.

Această stradă va fi modernizată pe o suprafață de 3.500 de metri pătrați, cu trotuare de 1.400 de metri pătrați și 48 de parcări noi. Sperăm ca această lucrare să nu îi influențeze foarte mult pe cei de la Serviciul de Ambulanță. Vom lucra, dacă va fi nevoie, la ore mai târzii sau atunci când se va turna asfalt, să o facem cu sens unic, provizoriu, în așa fel încât ambulanțele să nu fie perturbate”, a declarat acesta.

Potrivit viceprimarului sucevean, tot de săptămâna viitoare, în cartierul George Enescu, vor fi amenajate două parcări, de 700 și 900 metri pătrați, adiacente blocurilor E66, E67, E68 și E80.