În perioada 9-10 noiembrie a avut loc în Messina/Italia, o nouă întâlnire organizată în format hibrid în cadrul proiectului „Health&Greenspace”, proiect în care municipiul Suceava este partener. La eveniment a luat parte, în calitate de reprezentant al unității administrativ teritoriale sucevene, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.
Potrivit acestuia, proiectul presupune planificarea și gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi și este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de cooperare teritorială URBACT III, Primăria Suceava având o contribuție de 2%.
La finalul fazei de implementare a proiectului, luna august 2022, municipiul Suceava va avea un Plan Local de Acțiune pentru gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi, în care vor fi definite obiective cheie, acțiuni concrete, surse de finanțare și orizontul de timp pentru implementarea acțiunilor cuprinse în Plan.
Tot în cadrul acestui proiect, sub forma unei acțiuni pilot, va fi amenajat un acoperiș verde pe terasa de la etajul 5 al clădirii Primăriei municipiului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.